Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjeren u dogovor

'PRIPREMAMO SE ZA NAJGORE' Je li ovo doista početak kraja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
George Osborne izjavio je kako se Velika Britanija 'priprema na najgori scenarij uslijed grčke krize'.

Grčki premijer Aleksis Cipras upozorio je kako bi izlazak Grčke iz eurozone nepovratno počinio štetu euru. U međuvremenu je najavljen sastanak europskih lidera u ponedjeljak čiji je cilj zaustaviti sve glasnije namjere Grčke da se 'osamostali', a Rusi razmatraju financijsku pomoć Ateni kako bi zaštitili investicije i trgovinu, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Grčki referendum GRCI SU REKLI 'NE' Tisuće slave na ulicama, Nijemci bijesni, a oporbeni čelnik dao ostavku Slika nije dostupna Očajni ljudi PANIKA ZAVLADALA NACIJOM 'Ne mogu nahraniti bebu, što da radimo?'

Inače, sastanak eurozone na kojemu se razgovaralo o Grčkoj završio se u četvrtak navečer bez dogovora i bez odluke, čime se zemlja još više približila nemogućnosti plaćanja dugova krajem mjeseca. George Osborne izjavio je kako se Velika Britanija 'priprema na najgori scenarij uslijed grčke krize'.

Sastanak eurozone o Grčkoj završio se bez odluke

'Došli smo do presudnog trenutka grčke krize i nadamo se da će se Atena nagoditi prije nego bude kasno', rekao je i dodao da se 'nadaju najboljem, ali da se pripremaju na najgore'.

'U Ujedinjenom Kraljevstvu krenuli smo s mjerama koje bi zaštitile ekonomsku sigurnost', rekao je.

Ranije danas, Cipras je rekao kako se ne slaže s predviđanjima o katastrofalnim scenarijima. 'Summit vođa u ponedjeljak dobar je znak da napredujemo i da je dogovor moguć', rekao je i dodao da će svi oni koji se klade na krizu izgubiti okladu.

'Moramo što prije obnoviti dijalog s odraslima u dvorani', istaknula je pak direktorica MMF-a Christine Lagarde. "Ako Grčka ne plati do 30. lipnja, naći će se u nemogućnosti plaćanja naspram MMF-a", upozorila je.

PANIKA U GRČKIM BANKAMA! Građani u 2 dana podigli 2 milijarde eura!

'Postoje rješenja koja će uključivati poštivanje pravila Europske unije i demokracije, a istovremeno pomoći Grčkoj i euru', kaže Cipras čija vlada neprestano ne dozvoljava daljnja rezanja mirovina.

'Grexitom' se neslužbeno prozvao scenarij u kojem bi Grčka napustila eurozonu, a neke vlade već pripremaju mjere u slučaju 'grexita', kao i predviđanja kako bi to utjecalo na valutu, ali i cjelokupnu ekonomiju.

Britanci prvi, jer oni vjeruju da bi takav slučaj udario u poslovanje, banke, financijski sektor i turizam. Inače, britanske turiste se sve više savjetuje da ako posjećuju Grčku sa sobom ponesu dovoljno novaca za hitne slučajeve, ako dođe do toga da im grčke banke 'ukinu' isplatu gotovine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene