Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Sastanak eurozone o Grčkoj završio se bez odluke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sastanak eurozone na kojemu se razgovaralo o Grčkoj završio se u četvrtak navečer bez dogovora i bez odluke, čime se zemlja još više približila nemogućnosti plaćanja dugova krajem mjeseca, rekli su europski čelnici.

"Nije postignut nikakav dogovor. To je snažan signal poslan Grčkoj da se ozbiljno uključi u pregovore. Euroskupina je spremna za sastanak bilo kada", rekao je Valdis Dombrovkis, potpredsjednik Europske komisije zadužen za euro, na Twitteru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stiže pomoć MMF-a Grčka napokon dogovorila reforme Slika nije dostupna 120 milijardi tijekom tri godine Grčka dogovorila paket pomoći s EU-om i MMF-om

Sastanak koji je trajao gotovo sat i pol, jedan europski izvor blizak pregovorima nazvao je "tragičnim". "Nije bilo čak ni zahtjeva za produljenje programa" financijske pomoći koji Atena koristi od 2012., dodao je.

Grčka sudbina ovisi o dogovoru o proračunskoj uštedi i o provedbi reforma.

'Grci rade više nego Nijemci'

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk najavio je kako se razgovori o Grčkoj prenose na najvišu političku razinu i sazvao izvanredni summit predsjednika država i vlada eurozone za ponedjeljak navečer u Bruxellesu.

"Odlučio sam sazvati summit eurozone u ponedjeljak 22. lipnja u 19 sati. Vrijeme je da se o stanju u Grčkoj što prije razgovara na najvišoj političkoj razini", rekao je Tusk nakon neuspjeha sastanka ministara financija euroskupine i grčkih vjerovnika u Luxembourgu.

Atena mora MMF-u do 30. lipnja vratiti 1,5 milijarda eura. Grčka blagajna je prazna, zbog čega su zemlji prijeko potrebne 7,2 milijarde eura koje su joj obećali vjerovnici a obustavljene su prije dva mjeseca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene