Obavijesti Video Pretražite Navigacija
New York

El Chapova supruga u sudnicu prokrijumčarila mobitel: Htjela snimiti svjedoka pokajnika?

Emma Coronel (Foto: HECTOR RETAMAL / AFP)
Emma Coronel (Foto: HECTOR RETAMAL / AFP) Foto: HECTOR RETAMAL / AFP
Tužitelji su navodno na ročištu u ponedjeljak primijetili da Emma Coronel Aispuro u sudnici u ruci drži mobitel te zatražili da ponovno prođe sigurnosnu provjeru, što je sudac i odobrio.

Lijepa supruga kralja narko kartela Joaquina "El Chapa" Guzmana, kojemu se za krijumčarenje droge, ubojstva i prijetnje sudi na federalnom sudu u New Yorku, u sudnicu je navodno prošvercala mobitel.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Afera odijela Sud odbio prijedlog obrane Dragana Kovačevića, Uskok: "To je pokušaj odugovlačenja" Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara

Bivša misica Emma Coronel Aispuro, koja je El Chapova četvrta supruga, navodno je u ponedjeljak na sudu snimljena kako u ruci tijekom ročišta drži mobitel i to netom prije nego je na klupu trebao sjesti tajni svjedok pokajnik.

Tužitelji su navodno primijetili da gđa. Guzman ima mobitel te odmah zatražili da ponovno prođe sigurnosnu provjeru što je sudac Brian Cogan i odobrio te raspustio porotu na stanku za ručak.

Neki sumnjaju da je Aispuro zaista imala mobitel u sudnici, kako tvrde tužitelji, jer svi koji ulaze na sud, od novinara, obitelji optuženih pa do građana, sve elektroničke uređaje moraju ostaviti na ulazu i proćči izuzetno strogu i temeljitu sigurnosnu kontrolu. 

Tijekom suđenja El Chapu, koje je počelo 13. studenog, vlasti su na sudu u njujorškom Brooklynu uspostavile visoki stupanj sigurnosti, a identiteti svih svjedoka drže se u strogoj tajnosti.

Kako piše New York Post, sudac Cogan navodno je dao i posebne instrukcije sudskom crtaču kojemu je zabranjeno crtati neke specifična obilježja svjedoka koji svjedoče protiv El Chapa, popute tetovaža ili ožiljaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene