Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

NAPAD U MANCHESTERU

Razina prijetnje Ujedinjenom Kraljevstvu podignuta na "kritičnu", velika mogućnost novog napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 22 osobe su poginule, a 59 ih je ozlijeđeno nakon eksplozije u Manchesteru, u Velikoj Britaniji, na kraju koncerta Ariane Grande. Policija slučaj tretira kao teroristički čin, a sada se istražuje je li napadač bio dio šire mreže.

Najvažnije informacije u ovom trenutku:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon racije Uhićeno još dvoje osumnjičenih za napad u Manchesteru Slika nije dostupna DVA DANA NAKON NAPADA Vojska na ulicama Manchestera, uhićen još jedan muškarac kojeg se povezuje s napadom

- Policija je potvrdila da su 22 osobe poginule, a 59 ih je ozlijeđeno nakon eksplozije kod jednog od ulaza u Manchester Arenu (Manchester/Velika Britanija). Među poginulima ima i djece. Najmlađa za sada potvrđena žrtva napada ima 8 godina. Od 59 ozlijeđenih, 12 je mlađe od 16 godina

- Napadač je poginuo na licu mjesta, aktivirao je improviziranu eksplozivnu napravu

- Američki dužnosnici priopćili su da je riječ o 23-godišnjem Salmanu Abediju, što je malo kasnije potvrdio i šef manchesterske policije, no kazao je kako je napadač 22-godišnjak

- Islamska država preuzela je odgovornost za napad

- Policija je u utorak u Manchesteru uhitila 23-godišnjeg muškarca kojeg povezuje s bombaškim napadom u Areni nakon koncerta Ariane Grande; vjeruje se da je riječ o napadačevom bratu

- Premijerka Theresa May sazvala je hitan sastanak odbora Cobra za sigurnost. Izjavila je kako je teroristički napad u Manchesteru posebno kukavički jer su mu meta bili najmlađi članovi društva

- Riječ je o najgorem terorističkom zločinu u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon bombaškog napada u Londonu 2005. kada je ubijeno 56 osoba

- Theresa May objavila je kasno večeras da je razina prijetnje od terorističkog napada za Ujedinjeno Kraljevstvo podignuta na "kritičnu"

- Na koncertu američke pop zvijezde Ariane Grande bilo je dosta tinejdžera i roditelja s djecom

- Na Twitteru se oglasila i Ariana Grande koja je poručila da je potpuno slomljena i da joj je jako žao zbog tragedije.

- Poznate svjetske zvijezde daju potporu putem društvenih mreža

- Napad su osudili brojni svjetski čelnici, među ostalim predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker, francuski predsjednik Emmanuel Macron, njemačka kancelarka Angela Merkel i ruski predsjednik Vladimir Putin

JOŠ VIDEA IZ MANCHESTERA:

- Pogledajte trenutak snažne eksplozije i paniku koja je zavladala

- Kako je noć za pamćenje postala njihova najgora mora

Razina prijetnje Ujedinjenom Kraljevstvu podignuta na "kritičnu"

Premijerka Theresa May u svojem je obraćanju nakon drugog današnjeg sastanka odbora Cobra potvrdila kako je bombaš-samoubojica bio 22-godišnji muškarac koji je rođen i odrastao u Velikoj Britaniji. Pohvalila je reakciju hitnih službi navela kako postoji mogućnost da je Salem Abedi bio dio šire grupe.

Stoga je razina prijetnje od terorističkog napada za Ujedinjeno Kraljevstvo podignuta na "kritičnu", što znači da postoji velika mogućnost novog napada. "Sada je na snazi Operacija Temperer", rekla je May.

Naoružane pripadnike policije, koji obično štite mjesta poput parlamenta, zamijenit će pripadnici vojske.
Kasnije tijekom noći očekuje se i obraćanje čelnika policije o ovim promjenama. May je istaknula kako ne želi dodatno uznemiravati javnost, ali ova reakcija je razmjerna i primjerna prijetnji. "Mi stojimo prkosno... teroristi nikada neće prevladati."

U kući u kojoj je živio napadač pronađena knjižica "Upoznajte vaše kemikalije"

BBC javlja kako je policijski forenzičar snimljen na izlasku iz kuće u Elsmore Roadu u kojoj je živio napadač, Salman Abedi, a u rukama je imao knjižicu naslova "Know your Chemicals" (Upoznajte vaše kemikalije).

Uhićenje prekinulo bdijenje u Birminghamu za žrtve napada

Bdijenje u Birminghamu za žrtve napada u Manchesteru prekinuto je nakon što je u blizini uhićen čovjek koji je navodno bio naoružan velikim nožem i bejzbolskom palicom, javlja Press Association.

Terorist je možda imao pomagača među zaposlenicima Arene

U Dnevniku Nove TV gostovao je stručnjak za sigurnosti terorizam Tonći Prodan. Na pitanje kako je moguće da je napadač unio eksploziv i je li to mogao učiniti bez pomagača, odgovorio je:

"Osiguranje tih događaja, kulturnih manifestacija i sportskih događaja itd. vrlo je složen proces, koji zahtijeva pomno planiranje te dosljedno provođenje svih sigurnosnih standarda od početka same manifestacije pa do kraja. Često to bude i nekoliko dana ranije i započinje s protudiverzijskim pregledom. kada se utvrdi da u određenom štićenom prostoru ne postoje eksplozivne naprave, nakon toga prostor biva skeniran i čuvaju ga zaštitari odnosno policija.

Sve osobe koje ulaze u taj prostor moraju biti provjerene, trebaju biti provjerene njihove osobne stvari, oni se svi pregledavaju izvana, tapkanjem, da ne bi unijeli neke predmete uz pomoć kojih bi mogli počiniti teroristički akt ili bilo koje drugo kaznano djelo. U ovom slučaju očigledno je da je nešto od te sigurnosti zakazalo. Naravno, ne možemo isključiti mogućnost da je ovaj terorist imao pomagača u redovima zaposlenika Arene ili među ljudima koji su bili zaduženi za sigurnost samog događaja".

Uhićeni muškarac je Abedijev brat?

Salman Abedi rođen je 1994., a roditelji su mu Libijci koji su ranije emigrirali u Veliku Britaniju, navodi Reuters, prenoseći dužnosnike američkih sigurnosnih službi. Vjeruje se da je 23-godišnjak koji je danas uhićen u južnom Manchesteru Abedijev brat.

"Ovo je prvi napadač koji je rođen na tlu Velike Britanije"

Reporterka Nove TV Barbara Štrbac za Dnevnik Nove TV kazala je kako je sada situacija nešto drukčija nego popodne, jer se u samom centru grada događa veliko okupljanje. "Oni time žele pokazati da se ovo neće odraziti na njihov način života. Oni svi žele pokazati da su velika obitelj", kazala je Štrbac. "Manchester stands united" slogan je ovog velikog okupljanja.

Jedan je građanin u suzama kazao kako je jučer njegova unuka trebala otići na koncert, ali je na kraju imala druge planove. "Ono što se zna jest da je napadač prvi bombaš koji je počinio napad, a da je rođen u Velikoj Britaniji", kazala je Barbara Štrbac.

Evakuirano manchestersko sveučilište

Osoblje i studenti Salford Universityja u Manchesteru pozvani su da napuste sveučilišni kampus, javlja Guardian. Srećom, pokazalo se da je riječ o lažnom alarmu.

Britanska policija potvrdila identitet napadača

Na konferenciji za novinare šef manchesterske policije Ian Hopkins potvrdio je kako je bombaš-samoubojica Salman Abedi, no kazao je kako je riječ o 22-godišnjaku. "Sada je prioritet istražiti je li djelovao sam ili je bio dio šire mreže", kazao je Hopkins.

Independent prenosi lokalne medije, koji pišu kako je Abedi dijete libijskog izbjeglice koji je u Veliku Britaniju pobjegao od režima Muamara Gadafija. U tijeku je racija u Abedijevu domu u Elsmore Roadu.

Identificiran bombaš-samoubojica

Čovjek koji se raznio na koncertu Ariane Grande u Manchester Areni identificiran je: riječ je o 23-godišnjem Salmanu Abediju, priopćili su američki dužnosnici, piše Independent. Manchesterska policija to još nije potvrdila. Premijerka Theresa May ranije je već kazala kako je policija identificirala bombaša, ali nije mogla u toj fazi istrage objaviti njegovo ime.

Dvojica američkih dužnosnika kazala su kako se vjeruje da je Abedi doputovao u Manchester vlakom iz Londona.

Stravične ozljede

Rođaci žene koja je stradala u napadu rekli su za South West News da su žrtve ozlijeđene metalnim vijcima. Claire Booth i njena 11-godišnja kći Hollie primljene su u bolnicu sa zastrašujućim ozljedama od vijaka.

Paul Dryhurst, čija je nećakinja Kelly Brewster bila na koncertu zajedno s Claire i Hollie, kazao je kako su mu rekle da ih je ona tijelom štitila od eksplozije, prenosi Guardian. "U bolnici su ih operirali i uklonili im iz tijela niz matica i vijaka... Imale su ih posvuda."

Poziv policije građanima

Reporterka Nove TV Barbara Štrbac nalazi se u Manchesteru na licu mjesta. "Policija se trudi ne bi li što prije spojila razdvojene obitelji, a pozvali su i sve građane da na njihovu stranicu stave sve snimke koje imaju od jučer. Nadalje, mole sve da se ne špekulira imenom napadača."

U nekim je četvrtima i dalje pojačana prisutnost policije, kazala je Štrbac. Iako je za večeras najavljeno nekoliko velikih koncerata, iz policije su potvrdili da ih neće otkazivati, ali da će biti pod pojačanim mjerama sigurnosti.

Istaknula je kako je zatvoren jedan jako širok prsten oko Arene, no prisustnost policije nije toliko vidljiva kao u drugim slučajevima ovakvih napada.

"Čula sam snažnu eksploziju..."

Rachel Burns, koja živi u blizini mjesta racije na Elsmore Roadu, rekla je za Independent: "Čula sam snažnu eksploziju, mislila sam da se dogodila automobilska nesreća. No, kad sam pogledala na ulicu, nije bio nikoga pa mi je sljedeća misao bila da je riječ o pucnju. Pitala sam i ostale, i svi su potvrdili da su čuli prasak.

Susjedi koji žive na Elsmore Roadu rekli su da je jedan muškarac uhićen. Jedan susjed koji živi tik do kuće u kojoj je bila racija kazao je da je ona bila prazna već nekoliko mjeseci, ali nedavno je u njih i izvan nje bilo moguće vidjeti neoubičajenu aktivnost. Netko je rekao da je riječ o muškarcu indijskog ili somalijskog podrijetla, ali policija to nije potvrdila."

"Ne smijemo im dopustiti da pobijede"

Poljsko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da su među nestalima i državljani Poljske. Oglasio se i  Richard Sheriff, ravnatelj jezične škole Harrogate, koji je rekao da je sedmero njegovih učenika bilo na koncertu.

Svi su na sigurnom. Dvoje u dobi između 11 i 14 godina čekaju na operaciju, ali ozljede nisu opasne po život. "Ne smijemo im dopustiti da pobijede", istaknuo je Sheriff.

Večeras bdijenje za žrtve napada

Bdijenje za žrtve napada održat će se večeras od 18 do 19 sati po lokalnom vremenu, potvrdila je manchesterska policija.

Londonska policija istaknula je kako će pojačati osiguranje za sva javna događanja te na sportske događaje poslati i naoružane policajce.

"Specijalni časnici naših timova za planiranje događaja i stručnjaci za sigurnost sada detaljno preispituju sve planove za nadolazeće događaje u glavnom gradu", izjavili su iz Metropolitan Policea. "To uključuje i manje događaje, za koje možda dosad nije bilo planirano prisustvo policije."

Plenković: Radi se o osobito užasnom činu, usmjerenom na djecu i mlade ljude

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je brzojav sućuti premijerki Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Theresi May.

"Poštovana premijerko, gospođo May, s velikom sam žalošću primio vijest o terorističkom napadu u Manchester Areni prošle noći. Radi se o osobito užasnom činu, usmjerenom na djecu i mlade ljude.
U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, izražavam najdublju sućut Vama, svim građanima, obiteljima i prijateljima žrtava, a svim ozlijeđenima želim brz i uspješan oporavak", napisao je u svojoj poruci predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Eiffelov toranj noćas u mraku

Premijerka Theresa May stigla je u sjedište manchesterske policije, javlja BBC. Po istom izvoru, pariška gradonačelnica Anne Hidalgo kazala je kako će noćas u ponoć biti isključeno osvjetljenje Eiffelovog tornja, kao hommage žrtvama napada u Manchesteru.

Sućut je izrazio i papa Franjo, koji je, kako je kazao, pogođen barbarskim atentatom, "činom nerazumnog nasilja" te je pozdravio "velikodušne napore spasilaca i sigurnosnih službi".

Svjedok vidio uhićenje 23-godišnjaka

27-godišnji grafički dizajner Nick Yates svjedočio je uhićenju 23-godišnjaka u južnom manchesteru koji se dovodi u vezu s bombaškim napadom u areni. Yates je rekao kako je izlazio iz shopping centra Morrison u Chorltonu kada je vidio policiju. 

"Zaustavili su crni kombi marke Mercedes. Oko njega je bilo 6 do 8 policajaca. Kada sam prešao ulicu vidio sam muškarca s lisicama na rukama".

Grabar-Kitarović: Čin nepojmljivog nasilja nad nevinima

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je sućut britanskoj kraljici Elizabeti II. povodom napada u Manchesteru koji je nazvala nepojmljivim i bezumnim nasiljem.

Predsjednica u poruci sućuti kaže kako ju je duboko potresla vijest o okrutnom napadu koji se dogodio na koncertu u Manchesteru i stradanje nevinih ljudi.

"Ovaj čin nepojmljivog nasilja nad nevinim ljudima, koji se dogodio na koncertu na kojem se nalazio veliki broj mladih ljudi, kao i roditelja s djecom, strašan je zločin. Republika Hrvatska i ja osobno najoštrije osuđujemo ovo bezumno nasilje te ostajemo odlučni u zajedničkoj borbi protiv svakog oblika terorizma", poručila je hrvatska predsjednica.

"U ovim teškim trenucima za Vašu zemlju, molim Vas, Vaše Veličanstvo, prenesite izraze naše sućuti i solidarnosti obiteljima stradalih, kao i svim građanima Vaše države. Želimo brz oporavak ozlijeđenima te snagu i hrabrost britanskom narodu kako bi prebrodili posljedice ovog stravičnog zločina", stoji u poruci.

Nove racije i kontrolirana eksplozija

Policija provodi nove racije u Whalley Rangeu i Fallowfieldu. Izvijestili su kako su izveli kontroliranu eksploziju. 

 

Jedna žrtva napada ima 8 godina

Za sada su potvrđeni identiteti triju žrtava napada u manchesterskoj Areni. Jedna je djevojka od 18, a druga djevojčica od 8 godina, dok je treći muškarac, čija dob još nije poznata. Osmogodišnjakinja je zasad najmlađa žrtva.

IS preuzeo odgovornost

Islamska država preuzela je odgovornost za napad nakon koncerta u Manchester Areni u ponedjeljak.Objavila je to agencija IS-a Amaq a prenosi AFP.

Evakuacija u Manchesteru

Evakuran je Arndale šoping centar u Manchesteru, a neki svjedoci kazali su da su čuli pucnjeve. Policija je potvrdila da je u Arndalu uhitila muškarca ali da nije povezan s napadom.

Međutim, policija je potom objavila da je u južnom dijelu grada uhićen 23-godišnji muškarac koji je povezan s bombaškim napadom nakon koncerta Ariane Grande.

May: Policija misli da zna identitet napadača

Theresa May kazala je nakon sastanka odbora Cobra kako su njihove misli i molitve s obiteljima i prijateljima stradalih.

"Ovo je najgori napad u Manchesteru i sjevernoj Engleskoj. Svaki teroristički napad je strašan, ali ovaj je posebno kukavički jer su mu meta bili najmlađi članovi našeg društva", poručila je May.

Kazala je da je napadač ubio 22 osobe, a ranio njih 59 od kojih su mnoge životno ugrožene. Policija vjeruje da je napad izvela jedna osoba, no istraga treba potvrditi je li imao pomagača.

"Policija misli da zna identitet počinitelja, no u ovom trenutku neće objaviti njegovo ime", kazala je May.

Britanska premijerka kazala je i da policija sa sigurnosnim službama radi na tome da dobiju cjelovitu sliku što se dogodilo u Manchesteru.

"Jedan terorist aktivirao je improviziranu eksplozivnu napravu kod izlaza iz dvorane namjerno birajući mjesto i vrijeme kako bi izazvao maksimalnu štetu. Ovaj napad je strašan, mučan i kukavički", izjavila je May koja će danas otputovati u Manchester te održati još jedan sastanak odbora Cobra.

Theresa May sazvala hitan sastanak odbora Cobra

U Downing Streetu traje hitan sastanak odbora Cobra u kojem su ministri i čelnici zaduženi za sigurnost. Sastanak je sazvala premijerka Theresa May koja bi se trebala i obratiti javnosti. Nakon toga trebala bi otputovati u Manchester.

Razina opasnosti od terorizma u Velikoj Britaniji je procijenjena kao ozbiljna, a to znači kako je napad vrlo moguć. Takva je razina na snazi već tri godine, ali posljednjih se nekoliko mjeseci pojačala protuterostička aktivnost britanskih sgurnosnih službi, s prosječno barem jednim uhićenjem svakog dana.

Bilo je sigurnosnih propusta?

Nakon tragedije odmah se pojavilo pitanje je li došlo do sigurnosnih propusta, kako u radu obavještajne zajednice i protu-terorističkih službi tako i u samoj areni. Svjedoci tvrde kako nikakvih sigurnosnih provjera na ulazu nije bilo.

"Nekoliko ljudi s kojima smo razgovarali, poput prijatelja koje smo sreli prije i poslije koncerta kažu kako im nisu pregledali torbe ili nešto slično. Ja sam često na koncertima i obično pregledavaju stvari iz sigurnosnih razloga, ali ovdje toga nije bilo", rekao je jedan od svjedoka dodavši da su im samo skenirali karte.

Gradonačelnik: Nakon najmračnije noći, Manchester se probudio u najtežoj zori

Svojim sugrađanima obratio se i gradonačelnik Manchestera Andy Burnham koji je pozvao na zajedništvo u teškim trenucima.

"Nakon najmračnije noći, Manchester se probudio u najtežoj zori. Teško je povjerovati što se dogodilo u ovih nekoliko posljednjih sati i riječima opisati šok, ljutnju i bol koju osjećamo danas. To su bila djeca, mladi ljudi na koje je ciljano. To je čin zla. Naše su misli s obiteljima ubijenih i ozlijeđenih i učinit ćemo sve što možemo kako bismo im pružili potporu", poručio je Burnham.

Očajni roditelji traže djecu

Na koncertu Ariane Grande bilo je mnogo mladih, a šef policije Ian Hopkins potvrdio je da među poginulima ima i djece. Mnogi roditelji očajnički traže pomoć nakon što od sinoć nisu stupili u kontakt sa svojim najmilima. Pedesetoro djece koja su bila na koncertu bez pratnje smješteno je u jedan hotel u Manchesteru.

Virgin Atlantic iskrcao sve putnike s leta Dubai-London zbog provjera

The Sun prenosi kako je aviokompanija Virgin Atlantic, nakon terorističkog napada u Manchesteru, na letu VS401 iz Dubaija prema Londonu, zbog dodatnih sigurnosnih provjera iskrcala sve putnike tog leta.

"To je isključivo sigurnosna mjera,jer nam je sigurnost naših korisnika i posade prvi prioritet i planiramo nastavak leta što je prije moguće", rekao je glasnogovornik aviokompanije.

Osuda napada sa svih strana

Napad u Manchesteru osudili su predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker koji ga je nazvao "divljačkim činom". Francuski predsjednik Emmanuel Macron također je osudio napad. Ruski predsjednik Vladimir Putin uputio je poruku sućuti premijerki May u kojoj stoji "snažno osuđujemo ovaj nečovječni čin i nadamo se da oni koji stoje iza ovog zločina neće pobjeći ruci pravde". Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je kako je tužna i šokirana

"Građani Velike Britanije mogu biti mirni znajući da Njemačka stoji uz njih rame uz rame", poručila je Merkel.  

Svoju sućut i molitve građanima Manchestera uputio je i američki predsjednik Donald Trump.

"Oni koji su odgovorni za napad su gubitnici i pokvareni", poručio je.

Napadom je zgrožena i britanska kraljica Elizabeta II.

"Čitava nacija je šokirana činjenicom da je toliko ljudi ubijeno i ranjeno sinoć u Mancesteru, odraslih i djece, koji su uživali u koncertu", kazala je kraljica u priopćenju.

Na svom twitter profilu oglasio se i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Kratko je napisao da je zgrožen terorističkim napadom u Manchesteru te izrazio sućut obiteljima poginulih i britanskom narodu.

Među poginulima ima i djece

Ian Hopkins, šef policije u Manchesteru, izvijestio je na konferenciji za novinare u 8 sati po našem vremenu, da su u eksploziji poginule 22 osobe, a 59 ih je ozlijeđeno.

"Među poginulima ima i djece", kazao je Hopkins dodavši da napad tretiraju kao teroristički čin te vjeruju da ga je izvela jedna osoba.

Istaknuo je i da je napadač poginuo na licu mjesta. Nosio je ruksak na leđima u kojem je bila improvizirana eksplozivna naprava, kazao je Hopkins dodavši da istražuju je li djelovao samostalno ili je bio dio šire mreže. Nije potvrdio je li riječ o britanskom državljanu. 

Eksplozija na koncertu u Manchesteru

Oko 22:30 sati prema lokalnom vremenu policija u Manchesteru zaprimila je poziv zbog eksplozije u Manchester Areni gdje se održavao koncert američke zvijezde Ariane Grande. Policija je potvrdila da je 22 ljudi poginulo, a 59 ozlijeđeno. Slučaj se za sada tretira kao "teroristički incident", a građani se mole da izbjegavaju to područje.

Šef policije u Manchesteru Ian Hopkins novinarima je rekao da su ozlijeđene osobe raspoređene u šest obližnjih bolnica te da je u tijeku istraga. "Događaj tretiramo kao teroristički incident sve dok ne budemo imali više informacija", ponovio je šef policije Hopkins.

Britanska premijerka Theresa May: "Ovo je užasan teroristički napad"

Britanska premijerka Theresa May izjavila je kako predstavnici vlasti rade na utvrđivanju detalja eksplozije dodajući kako se taj događaj tretira kao "užasan teroristički napad". "Radimo na utvrđivanju punih detalja onoga što policija tretira kao užasan teroristički napad. Sve naše misli su sa žrtvama i obiteljima nastradalih", kazala je Theresa May u izjavi.

Dramatična svjedočanstva

U početku su očevici spominjali više eksplozija i pucnjeve, no policija je naknadno rekla da se radilo o jednoj eksploziji. Manchester Arena inače može primiti oko 20.000 ljudi, a na koncertu američke zvijezde bilo je i dosta roditelja s djecom.

BBC javlja da su očevici čuli snažnu eksploziju netom nakon koncerta Ariane Grande, nakon čega je uslijedio stampedo. "Svi su vrištali i bježali, na podu su bile jakne i mobiteli, ljudi su jednostavno sve bacali i trčali. Bilo je puno vozila hitne pomoći. Vidio sam kako pomažu nekome, ali nisam vidio što mu se točno dogodilo", opisao je dramatične trenutke 22-godišnji Robert Tempkin.

Drugi očevidac, Josh Elliot rekao je za BBC Radio 5 Live da su ljudi bili uplakani i policija svugdje. "Jednostavno sam želio čim prije pobjeći jer nisam znao što se točno događa", opisuje Josh za BBC.

"Dok sam čekao, eksplozija me bacila 10 metara, od jednih do drugih vrata. Kada sam ustao, vidio sam tijela koja leže na tlu, prvo što sam pomislio je da uđem u Arenu kako bih pokušao pronaći svoju obitelj. Kada ih nisam mogao pronaći, izišao sam s policijom i vatrogascima. Pregledali smo neka tijela u pokušaju da pronđem svoju ženu i kćer. Na svu sreću, pronašao sam ih žive i zdrave. Definitivno je to bila silovita eksplozija, dogodila se blizu ulaza u samu Arenu", opisao je Andy Holey za BBC.

Ariana Grande oglasila se na Twitteru

Nekoliko sati nako same eksplozije na Twitteru se oglasila i Ariana Grande koja je poručila da je potpuno slomljena i da joj je jako žao zbog tragedije.

Reakcije poznatih na društvenim mrežama

Brojne zvijezde putem društvenih mreža daju podršku stradalima i njihovim obiteljima. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene