Eksplozija u Čačku - 02
Eksplozija u Čačku - 02 Foto: Nova.rs

Nakon eksplozije u tvornici Sloboda, gradonačelnik Čačka je naredio hitnu evakuaciju. Prema prvim saznanjima ozlijeđena su tri radnika.


Oko 19:50 sati u tvornici Sloboda u Čačku, nakon manje od mjesec dana, opet se dogodila eksplozija. U tvornici se proizvode kućanski aparati, topnička streljiva, pogonska goriva i eksplozivi. Prema prvim informacijama ozlijeđena su tri radnika, a sumnja se da ih ima još.

U trenutku eksplozije u tvornici je bilo nekoliko desetina radnika, javlja Blic. Srećom, većina radnika je pobjegla, a ozlijeđeni su zadobili posjekotine od pucanja stakla okolnih prozora. Jedan je radnik rekao da mu se kolega ne javlja na telefon i da se za sada ne zna što je s njim.

Svo troje radnika lakše su ozlijeđeni. ''Primljeni su u čačansku bolnicu, za sada ono što znamo da su u pitanju lakše tjelesne ozljede i posjekotine od stakla'', rekao je Aleksandar Pajović, ravnatelj Doma zdravlja u Čačku.

 

 

 

''Bilo je stravično, popucali su svi prozori u trenutku eksplozije, odvaljena su i vrata od pogona, izletjela iz štokova, bježali smo glavom bez obzira'', rekao je jedan radnik.

Policija, ilustracija Crna subota: Nova smrt na hrvatskim cestama, sletio s mopeda i poginuo

Koliko maloljetnika konzumira alkohol? - 1 Dječak sam popio litru votke, ali problem je mnogo složeniji: ''Njihov interes je da se prepiju"

Također, gradonačelnik Čačka naredio je da se hitno evakuiraju stanovnici koji žive u blizini tvornice. Mjesto evakuacije je gradski stadion.

 

 

Građani su u panici jer iz vojne tvrtke koja se prostire na nekoliko hektara i dalje suklja dim. Na mjestu događaja je velik broj policajaca i hitna pomoć.