Obavijesti Video Pretražite Navigacija
napad u Siriji

VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

Eksplozija na tržnici u Siriji
Eksplozija na tržnici u Siriji Foto: Platforma X/Screenshot
Automobil je eksplodirao tijekom najveće noćne kupovine nakon prekida posta tijekom muslimanskog mjeseca Ramazana.

U eksploziji automobila bombe na prometnoj tržnici u sirijskom gradu Azazu u subotu je stradalo najmanje sedam ljudi, dok je trideset ozlijeđeno, rekli su stanovnici i spasioci.

Kazali su da ja automobil eksplodirao tijekom najveće noćne kupovine nakon prekida posta tijekom muslimanskog mjeseca Ramazana.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalom djevojčicom Dankom - 3 Za Dnevnik Nove TV Sigurnosni stručnjak o istrazi nestale djevojčice Danke: "Majka će morati objasniti zašto je to napravila"

"Vremenski je došlo u trenutku kada je najveća gužva”, rekao je Yaseen Shalabi koji je bio u blizini lokacije eksplozije i kupovao sa svojom obitelji.

 

 

Odgovornost za eksploziju još nije izravno preuzeta.

Grad kojim upravlja sirijska pobunjenička skupina koju podupire Turska, a koja se protivi sirijskom predsjedniku Basharu al Assadu, relativno je miran otkako je prije više od dvije godine također zabilježena eksplozija automobila.

Glavni gradovi u sjeverozapadnom pograničnom području posljednjih su godina česta meta bombi detoniranih u prepunjenim civilnim područjima.

 

 

Snage civilne zaštite priopćile su da je najmanje 30 ljudi ranjeno te da su oni teško ozlijeđeni prebačeni u lokalne bolnice.

Pročitajte i ovo seizmograf U Boru Niz podrhtavanja uznemirio susjede: Doznajemo o čemu se radi

Stanovnici i pobunjenici tog područja već dugo sumnjaju na YPG, kojeg vode Kurdi, a koji kontrolira velike dijelove područja u sjeveroistočnoj Siriji i istočno od Eufrata u sjevernoj Siriji. Drugi, pak, krive skupine vjerne Assadu. 

YPG je dugo negirao takve tvrdnje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene