Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crna Gora ulaže napore

Đukanović želi dobru suradnju država u regiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik crnogorske Vlade Milo Đukanović najavio je da će njegova zemlja i dalje činiti sve kako bi se poboljšala suradnja sa svim zemljama u regiji, a kao primjer kakva bi trebala biti naveo je odnose s Bosnom i Hercegovinom gdje je boravio u službenom posjetu, prvom nakon rata u BiH.

'Zbivanja u BiH pratimo kao dobar susjed', kazao je Đukanović novinarima u Sarajevu gdje se sastao s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Nikolom Špirićem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon Đukanovića Crna Gora počela dogovore o sastavljanju nove vlade Slika nije dostupna Reakcije hrvatskih političara 'Otišao je još jedan dugogodišnji lider u regiji'

Istaknuo je kako Crna Gora želi da se unutar BiH postigne dogovor o otvorenim pitanjima te tako osigura trajna stabilnost u funkcioniranju te države. Potvrdio je da je Vlada u Podgorici spremna svim susjedima, pa tako i BiH, ponuditi konkretnu suradnju u gospodarstvu, posebice u energetici.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH govorio je, uz ostalo, o planovima gradnje željezničke pruge koja bi povezala Nikšić i Čapljinu.

Đukanovića su u tijeku dana primili i članovi Predsjedništva BiH te visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak.

U izaslanstvu crnogorske Vlade je i ministar unutarnjih poslova Jusuf Kalamperović.

Za boravka crnogorskog izaslanstva u Sarajevu potpisano je nekoliko međudržavnih sporazuma, među njima i sporazum o readmisiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene