Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović počeo je dogovore s čelnicima parlamentarnih stranaka o mandataru za sastav nove crnogorske vlade.


Vujanović će se danas susreti s čelnicima stranaka koje zastupaju manjinske narode – Hrvatske građanske inicijative (HGI), Bošnjačke stranke (BS) i albanskih stranaka – Demokratske unije Albanaca (DUA), Force, Albanske koalicije – Perspektiva (AKP), Demokratskog saveza u Crnoj Gori (DS) i Albanske alternative (AA).

Vezani članci Epiemiolog, kafić i premijer Andrej Plenković Što će biti u paketu pomoći za ugrožene djelatnosti? Iz Udruženja ugostitelja Zagreba poručili: ''Nije to dan D samo za ugostitelje, to je za sve djelatnosti'' Slika nije dostupna Lukšić i službeno mandatar Vlade Crne Gore

>> 'Otišao je još jedan dugogodišnji lider u regiji'

Ustavom je određeno da predsjednik države predlaže parlamentu mandatara nakon razgovora s predstavnicima parlamentarnih stranaka. Predsjednik crnogorske vlade Milo Đukanović podnio je u utorak ostavku, a Demokratska partija socijalista je predložila da novi mandatar bude Igor Lukšić.

Lukšić očekuje da bi nova vlada mogla biti izabrana do kraja godine.

U javnosti se već nagađa da će vlada biti znatnije promijenjena, da će, osim potpredsjednika Svetozara Marovića, dužnost napustiti četiri ministra te da će se ministarstvo europskih integracija pripojiti ministarstvu vanjskih poslova, a ministarstvo turizma ministarstvu gospodarstva ili ministarstvu urbanizima i zaštite okoliša. (Hina)