Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši crnogorski premijer Milo Đukanović će tražiti odštetu od talijanskog tužilaštva nakon što je oslobođen optužbi za šverc cigaretama.


Đukanović je traženje odštete najavio 'zbog svih muka koje je doživio od talijanskog tužilaštva', prenosi RTS. Isto tako, negirao je kako je razlog talijanskog odustajanja od optužbe činjenica da Đukanović ima diplomatski imunitet.

Vezani članci Zaplijenjene cigarete Velik ulov granične policije: Uhvatili švercera koji je prevozio robu vrijednu gotovo 2 milijuna kuna Aleksandar Vulin Crnogorci nisu pustili srpsko vojno izaslanstvo u zemlju, Vulin ljutit: "Od Hrvatske sam to očekivao, ali od njih..."

>> 'Odlazim čiste savjesti i uzdignuta čela'

>> Top 20 najbogatijih: Đukanović prvi na Balkanu i 20. u svijetu

'Oni na taj način traže put da se izvuku iz pravne vratolomije u koju su ušli. Teško je nakon desetogodišnje istrage povući se i reći kako su napravili grešku. Lakše je pozvati se na imunitet', izjavio je Đukanović.

Bivši crnogorski premijer komentirao je i natpise kako je on jedan od najbogatijih političara na svijetu. 'Bilo bi divno da je tako, osjećao bih se puno ljepše. Razumijem da je to sastavni dio priče koja se iz određenih krugova lansira - ako je u Crnoj Gori sve šverc i kriminal, onda onaj koji je to omogućio mora biti najbogatiji', zaključio je Đukanović.