Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milo Đukanović se povlači s funkcije premijera

'Odlazim čiste savjesti i uzdignuta čela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski premijer Milo Đukanović objavio je javnosti da se povlači sa funkcije.

'Odlazim čiste savjesti i uzdignuta čela, zadovoljan sa onime što sam učinio', rekao je Milo Đukanović na ranije najavljenoj godišnjoj konferenciji na novinare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Igor Lukšić tvrdi da je kod njih drugačije 'U Crnoj Gori nije došlo vrijeme 'sanaderizacije'' Slika nije dostupna Zamijenio Đukanovića Lukšić i službeno mandatar Vlade Crne Gore

Đukanović je objasnio da odluka o ostavci nije nova i da nije ishitrena, kao i da nije donesena pod pritiskom iznutra ili izvana.

'Želim vas izvijestiti da sam odlučio dati ostavku', rekao je Đukanović, koji je na vlasti u Crnoj Gori, bilo kao premijer ili predsjednik države, od 1991. godine.

'Ostat ću i dalje na čelu Demokratske partije socijalista, što znači da ću pridonositi crnogorskom napretku', rekao je.

>> Zašto odlazi Milo Đukanović?

Čelo vladajuće stranke za mandatara je odredilo dosadašnjeg potpredsjednika vlade i ministra financija Igora Lukšića, prenosi TVCG. On bi parlamentu uskoro mogao predstaviti sastav svog kabineta, a TVCG saznaje da će biti promjena u sastavu vlade.

Raniju najavu o odlasku iz vlade potvrdio je i dosadašnji potpredsjednik vlade Svetozar Marović.

Đukanović je bio povezivan s duhanskom mafijom. Optužnica je odbačena prošle godine. Štitio ga je imunitet. Prvi put predsjednik vlade postao je samo s 29 godina. Pet je puta bio premijer, jednom predsjednik. Tek mu je 48 godina. Najdugovječniji je lider na Balkanu nakon raspada Jugoslavije.

Zanimljivo i da je prošle godine bio na listi najbogatijih državnika. Procijenjeno je da navodno ima oko 15 milijuna dolara, od europskih je premijera ispred njega bio samo Silvio Berlusconi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene