Obavijesti Video Pretražite Navigacija
velika tragedija

Zabranjena ljubav: Objavili fotografiju posljednjeg poljupca pa zajedno skočili s mosta

Ilustracija
Ilustracija Foto: Profimedia
Lokalna LGBTQ grupa iz Armenije podijelila je tužnu ljubavnu priču dvojice mladića koji nisu mogli biti zajedno zbog osude okoline. Tigran i Arsen fotografiju posljednjeg poljupca podijelili su na Instagramu prije nego su zajedno skočili s mosta.

Svoje posljednje trenutke života mladići su podijelili na društvenim mrežama.

"Sretan kraj. Odluku o podjeli fotografija i našim idućim koracima donijeli smo obojica", piše u objavi, prenosi Nova.rs i dodaje kako su mladići potom skočili s 95 metara visokog mosta Davtašen u glavnom gradu Yerevanu.

Grupa za ljudska prava Pink Armenija upozorava kako su pripadnici LGBTQ zajednice u ovoj zemlji jako ugroženi. Lokalni mediji pišu kako su se obitelji mladića protivile njihovoj vezi, a Arsena su navono čak izbacili iz kuće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u tri ujutro Kći (15) razbila staklenu čašu mami o čelo jer joj nije htjela uključiti internet

Pročitajte i ovo Ilustracija Shvatila da je prevarena Gatala joj zdravlje i bogatstvo, a ni jedno nije stiglo: Žena (58) dala 4000 kuna i shvatila da je prevarena

"Mladići su imali još mnogo godina života pred sobom, ali su zbog netrpeljivosti prema njima napravili tako tragičan korak", objavila je grupa Pink Armenija i istaknula kako ovaj primjer samo potvrđuje da LGBTQ osobe u Armeniji nisu zaštićene od strane društva i države. Naime, u ovoj zemlji je homoseksualnost bila protuzakonita, a dekriminalizirana je 2003. godine. Zbog toga mnogi ljudi svoje veze drže u tajnosti.

Što se tiče prava LGBTQ osoba Armenija je u Europi na 47. mjestu od 49. Iza nje su samo Rusija i Azerbajdžan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene