Srušio se most u Francuskoj (Foto: AFP)
Srušio se most u Francuskoj (Foto: AFP) Foto: Afp

Dvije osobe poginule su u ponedjeljak pri rušenju mosta na rijeci Tarn u južnoj Francuskoj, objavio je lokalni gradonačelnik nakon što je pronađena još jedna žrtva.


Druga žrtva je vozač kamiona, rekao je gradonačelnik Mirepoix-sur-Tarna na televiziji BFMTV, dodajući da su vatrogasci izvlačili njegovo tijelo iz vozila koje je palo u rijeku.

Vezani članci Policija u Francuskoj,ilustracija Utopilo se dvoje male djece s Kosova: Stradali brat (2) i sestra (5), majka skočila u rijeku za njima Most u Genovi (Foto: AFP) Komadi betona padali su im na kuće i automobile: Godinama upozoravali na most koji je na kraju u smrt povukao 43 ljudi

Most u južnoj Francuskoj srušio se u ponedjeljak dok su najmanje dva vozila prelazila preko njega, a u rijeci Tarn ranije je pronađeno tijelo djevojčice u dobi od 15 godina.

Tužitelj Dominique Alzeari rekao je za medije da se most srušio kada su kamion i automobil krenuli na njega iz suprotnih pravaca.

Poginula djevojčica nalazila se u automobilu, a njezina je majka uspjela iz njega isplivati i spašena je.

Spasioci su tražili vozača kamiona i provjeravali je li u vodu palo možda još neko vozilo.

Dužnosnik vatrogasne službe rekao je za mrežu BFMTV da je oko 70 vatrogasaca na mjestu događaja. U pomoć su im došli ronioci, postrojba s psima i tri helikoptera.

Most, regionalna prometnica, bio je dug 155 metara, a izgrađen je 1931., objavio je regionalni radio France Bleu.

U izvješću za francuski Senat prošle godine, nakon što je 43 ljudi poginulo u rušenju mosta u Genovi, utvrđeno je da je najmanje 25.000 mostova diljem Francuske u lošem građevinskom stanju.

Međutim gradonačelnik Mirepoix-sur-Tarna Eri Oget za BFMTV je rekao da je most koji se srušio bio kompletno renoviran 2003. i da su ga redovno provjeravale mjesne vlasti.

"Prizor je katastrofalan, ne znam što reći, šokiran sam", rekao je. (Hina)