Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vozilo palo u rijeku

Dvije osobe su poginule u rušenju mosta u Francuskoj: Djevojčica (15) i vozač kamiona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije osobe poginule su u ponedjeljak pri rušenju mosta na rijeci Tarn u južnoj Francuskoj, objavio je lokalni gradonačelnik nakon što je pronađena još jedna žrtva.

Druga žrtva je vozač kamiona, rekao je gradonačelnik Mirepoix-sur-Tarna na televiziji BFMTV, dodajući da su vatrogasci izvlačili njegovo tijelo iz vozila koje je palo u rijeku.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Nastavak sukoba Selak Raspudić o raskolu u Mostu: "Zbog Miletića sam odustala od liste za europske izbore, ali nije samo on u pitanju" Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić Liste za EU izbore Raspudići napustili stranku? "Ne znam što vam nije jasno"

Most u južnoj Francuskoj srušio se u ponedjeljak dok su najmanje dva vozila prelazila preko njega, a u rijeci Tarn ranije je pronađeno tijelo djevojčice u dobi od 15 godina.

Tužitelj Dominique Alzeari rekao je za medije da se most srušio kada su kamion i automobil krenuli na njega iz suprotnih pravaca.

Poginula djevojčica nalazila se u automobilu, a njezina je majka uspjela iz njega isplivati i spašena je.

Spasioci su tražili vozača kamiona i provjeravali je li u vodu palo možda još neko vozilo.

Dužnosnik vatrogasne službe rekao je za mrežu BFMTV da je oko 70 vatrogasaca na mjestu događaja. U pomoć su im došli ronioci, postrojba s psima i tri helikoptera.

Most, regionalna prometnica, bio je dug 155 metara, a izgrađen je 1931., objavio je regionalni radio France Bleu.

U izvješću za francuski Senat prošle godine, nakon što je 43 ljudi poginulo u rušenju mosta u Genovi, utvrđeno je da je najmanje 25.000 mostova diljem Francuske u lošem građevinskom stanju.

Međutim gradonačelnik Mirepoix-sur-Tarna Eri Oget za BFMTV je rekao da je most koji se srušio bio kompletno renoviran 2003. i da su ga redovno provjeravale mjesne vlasti.

"Prizor je katastrofalan, ne znam što reći, šokiran sam", rekao je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene