Traga se za nestalim nakon rušenja mosta u Francuskoj (Foto: AFP) - 2
Traga se za nestalim nakon rušenja mosta u Francuskoj (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp

Jedna je osoba poginula, a četiri su spašene nakon što se u Francuskoj srušio most.


Most dug 150 i širok 5 metara srušio se u ponedjeljak u Francuskoj. Jedna je osoba smrtno stradala, a četiri su spašene nakon što se srušio most preko rijeke Tarn, nedaleko od grada Toulouse, javlja RT.

Vezani članci Nevrijeme u Francuskoj Devetero ljudi poginulo u olujnom nevremenu: Ribiče je u Sredozemno more povukao veliki val Posljedice nevremena u Francuskoj (Foto: AFP) - 1 Vremenske nepogode u Francuskoj odnijele i treći ljudski život

Prema prvim informacijama, most je popustio pod kamionom čija je težina bila veća od dopuštene težine vozila koja smiju prelaziti preko tog mosta. U rijeku su nakon propadanja mosta pali kamion i automobil koji su se nalazili na mostu.

Kako piše RT, na mjesto nesreće odmah su izašle spasiteljske ekipe, a dignuta su i tri helikoptera kao bi pomogla u spašavanju i potrazi za nestalima.

Vlasti su potvrdile da je u nesreći poginula 15-godišnjakinja, javljaju lokalni mediji. ''Traga se za kamionom i automobilom, a moguće je da je nestao i kombi. Potvrđena je smrt 15-godišnjakinje, njezina se majka uspjela spasiti'', kazao je državni odvjetnik fracuskog departmana Haute-Garonne.