Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao blizu Moskve

Propao ukrajinski atentat na Putina: "Sve smo ti bliže..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: AFP/Screenshot
Dron koji je pao u mjestu oko 50 km udaljenom od Moskve poslale su ukrajinske tajne službe s namjerom da se ubije ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Dron UJ-22, koji je iz Ukrajine poletio u nedjelju navečer, najmoderniji je ukrajinski dron srednjeg dometa s mogućnošću leta do 800 kilometara. Njegov cilj bio je novoizgrađeni industrijski park u Moskvi 500 kilometara udaljen od Ukrajine koji je trebao posjetiti ruski predsjednik Vladimir Putin.

Ukrajinski aktivist Juri Romanenko, za kojeg se smatra da je blisko povezan s ukrajinskim tajnim službama, u pismu je preuzeo odgovornost za dron koji je pao na mjesto oko 50 kilometara udaljeno od Moskve.

"Prošlog su tjedna naši obavještajci dobili informaciju da će Putin posjetiti industrijski park Rudnevo. Zbog toga je poletio naš dron kamikaza, koji je prošao kroz zračnu obranu Ruske Federacije i srušio se nedaleko od industrijskog parka", napisao je Romanenko, izvijestio je BILD.

Osim toga, Romanenko je na Twitteru napisao: "Putine, sve smo ti bliže i bliže."

Pročitajte i ovo Dron koji se srušio u blizini Moskve Pronašla ga mještanka VIDEO Panika u Rusiji: Kod Moskve pao dron od 100 kg, Rusi tvrde da je bio pun eksploziva

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rat u Ukrajini VIDEO Ukrajinska vojska dronovima napala Krim: Ruska Crnomorska flota na nogama

O ovom je incidentu izvijestilo i nekoliko ruskih medija, koji su napisali da se dron UJ-22 srušio u blizini sela Voroskogo. Mjesto rušenja nalazi se oko 20 kilometara istočno od industrijskog parka. Na dronu je bilo 30 eksploziva C4, čija je ukupna težina iznosila 17 kilograma.

Međutim, postavlja se pitanje je li ruski predsjednik zaista planirao posjetiti Rudnevo. U nedjelju ujutro iz Kremlja je objavljeno da Putin planira "posjet industrijskom parku u Moskvi", ali više detalja o tome nije bilo otkriveno.

Stručnjak za Ukrajinu Sergej Sumleni za BILD je rekao da je ovakav direktan atentat na ruskog predsjednika gotovo nemoguća misija.

"Ipak, sama činjenica da takav dron može doseći mjesto gdje Putin planira ostati šamar je ruskom diktatoru", dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene