Diljem Europe posljednjih tjedana haraju šumski požari. U Španjolskoj, Portugalu i Francuskoj gori tisuće hektara zemlje, a na tisuće ljudi je evakuirano. Situaciju pogoršavaju vrućina i vjetar, koji, uz nepristupačan teren, vatrogascima otežavaju gašenje.

Galerija Muškarac bježao iz požara - 4 Muškarac bježao iz požara - 1 Muškarac bježao iz požara - 2 +1 Šumski požari u Europi

Angel Martin Arjona kopao je rov pomoću radnog stroja u Tabari na sjeverozapadu Španjolske kako bi spriječio da se požar proširi do naselja, no vatra ga je okružila i zahvatila vozilo, pa je jedva izvukao živu glavu iz buktinje.

Reuters je objavio snimku dramatičnog Angelova bijega iz plamena, a prijatelj hrabrog muškarca kazao je kako je Martin Arjona završio u bolnici s teškim opeklinama. U bolnicu ga je odvezao helikopter.

"Vidjet ćemo što će biti. Teško je ozlijeđen. Ovo je kazna koju nismo zaslužili. Pogledajte nas, nećemo se vratiti na noge. Sve je moglo izgorjeti, apsolutno sve, a nije zato što imamo dobre profesionalce i ljude koji imaju hrabrosti da nas zaštite", kazao je Juan Lozano.

Pogled iz zraka na izgoreno krovište - 2 FOTO Pogledajte kako izgleda izgoreno krovište nakon požara u centru Zagreba

Požar u centru Zagreba Poznat uzrok buktinje u centru Zagreba? Vatrogasci i dalje dežuraju, oglasila se policija

Veći dio Europe već se tjedan dana doslovce prži, a šumski požari haraju Portugalom, Španjolskom i Francuskom.

Muškarac bježao iz požara - 1 Šumski požari u Europi (Foto: Marko Picek/Pixsell)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju