Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dragan Karadžić: Stric je gledao utakmice u Italiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragan Karadžić, nećak Radovana Karadžića, u razgovoru za milanski list 'Corriere della Sera' izjavio je kako je nekadašnji čelnik bosanskih Srba i haški optuženik za najteže ratne zločine slobodno putovao Europom, te da je čak i pratio utakmice talijanskih klubova Lazija i Intera dok su u njima igrali Siniša Mihajlović i Dejan Stanković.

Dragan Karadžić, nećak Radovana Karadžića, u razgovoru za talijanski list rekao je da se sa svojim stricem susretao tijekom posljednje dvije godine u Beogradu te da mu je novcem i na druge načine pomagao tijekom bijega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sprema se uhićenje Karadžićevog nećaka Dragana? Slika nije dostupna Luka Karadžić: Uhićenje moga brata znači nestanak Republike Srpske

Na pitanje gdje se u ranijem razdobljima susretao s Karadžićem, njegov nećak nije želio odgovoriti. No, treći čovjek koji je sudjelovao u razgovoru, a kojeg talijanski list nije imenovao, rekao je kako je Karadžić 's hrvatskom putovnicom na ime Petra Glumca slobodno putovao Europom'.

Glasnogovornik austrijskog ministarstva vanjskih poslova Rudolf Gollia u nedjelju je za agenciju AFP izjavio kako će austrijska policija provjeriti je li čovjek kojega je ispitala u Beču u svibnju 2007. godine bio Radovan Karadžić ili stvarni Petar Glumac. 

>> Mila Cicak: 'Ovo je za mene šok, vjerovala sam dr. Dabiću'

>> 'Halo BIA': Alternativca s bradom i sijedom kosom prijavio anonimni muški glas

>> Sprema se uhićenje Karadžićevog nećaka Dragana?

>> Petar Glumac: U Austriji su me zamijenili s dr. Dabićem

>> Luka Karadžić: Žalba protiv izručenja ICTY-ju podnesena

Srbijanskim se medijima, naime, u međuvremenu javio 78-godišnji Petar Glumac iz vojvođanskog Banatskog Novog Sela koji tvrdi da ima dvojno hrvatsko i srpsko državljanstvo i da je u spornom razdoblju boravio u Beču.

'Zasad nemamo nikakvu potvrdu srbijanskih vlasti o tome. Uspostavit ćemo vezu i s njima i s hrvatskim vlastima kako bi saznali jesmo li ispitali Radovana Karadžića s falsificiranom putovnicom Petra Glumca, ili pravog Petra Glumca', rekao je Gollia.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene