Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Halo BIA': Alternativca prijavio anonimni muški glas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haškog bjegunca prijavio je Sigurnosno-informativnoj agenciji (BIA) anonimni dojavljivač šest tjedana prije nego što je uhićen u blizini Beograda prošlog ponedjeljka, 21. srpnja navečer, tvrdi beogradski "Blic".

U jednom od ureda BIA-e zazvonio je telefon, te je "ozbiljni muški glas" kazao da nekakav alternativac s bijelom bradom i sijedom kosom putuje po Srbiji i drži predavanja o zdravom životu.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Predan u zatvor Uhićen u Zagrebu: Zbog teškog ubojstva osuđen na 17 godina zatvora, pobjegao u Hrvatsku i pakirao drogu Policija, ilustracija - 5 Pronađen na parkiralištu Uhićen Slovenac (22): Zaustavila ga prometna policija, a on izbacio vrećicu i paket kroz prozor te se dao u bijeg

"Provjerite, meni njegov glas jako liči na Karadžićev", kazao je anonimni dojavljivač i spustio slušalicu, doznaje "Blic" u krugovima bliskim istrazi.

Ta je dojava zabilježena, te je BIA nakon provjere zaključila da je informacija istinita.

Šest tjedana prije nego će biti uhićen, piše list, nadzirano je kretanje "iscjelitelja" Dragana Davida Dabića, što je znalo tek nekoliko ljudi, među kojima i donedavni načelnik BIA-e Rade Bulatović, čovjek od povjerenja bivšeg premijera Vojislava Koštunice.

Uhićeni Karadžić kod istražnog suca odmah je priznao svoj identitet, te je tvrdio da je prije dovođenja u Specijalni sud za ratne zločine u Beogradu u ponedjeljak navečer, tri dana bio uhićen i zatvoren u nekoj prostoriji.

"Nikoga nije optuživao, ni na koga nije bio ljut. Samo je rekao da njegovo uhićenje predstavlja početak kraja Republike Srpske", navodi izvor "Blica".

Isti izvor dodaje da je Karadžić na saslušanju, osim osobne iskaznice na ime Dragana Dabića predao i platnu karticu Raiffeisen banke, iskaznicu beogradskog Gradskog prometnog poduzeća s markicom za mjesec srpanj, određenu svotu dinara i eura, te vjenčani prsten i lančić.

Optužnice Haškog suda, navodi list, Karadžić je uzeo bez riječi, a jedinu emociju je pokazao kad je doznao da visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, Miroslav Lajčak, nije dopustio njegovoj obitelji dolazak u Srbiju u posjet.

"Ništa nije rekao, ali se po očima i izrazu lica vidjelo da ga je ta informacija pogodila", rekao je sugovornik nedjeljnog "Blica".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene