Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Luka Karadžić: Žalba protiv izručenja ICTY-ju podnesena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luka Karadžić, brat haškog optuženika Radovana Karadžića potvrdio je da su odvjetnici u petak podnijeli žalbu na rješenje o izručenju Haškom sudu.

Karadžićev odvjetnik Svetozar Vujačić ni u nedjelju nije želio potvrditi je li u petak navečer poštom poslao žalbu, kako je to najavljivao prošlih dana, iako je to još iste večeri potvrdio beogradskoj "Politici".

Pročitajte i ovo Državno odvjetništvo u Splitu Uvjetne kazne Šokantna presuda za spolno uznemiravanje djece: Uložili žalbu nakon pisanja medija Posljedice požara na mini kruzeru - 1 Poraz pravne države Država će brodarima koji su godinama gradili bespravnu luku sagraditi legalnu - vrijednu više od 18 milijuna eura"

Novinarima okupljenima ispred zgrade Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu, u čijem je pritvoru Karadžić od ponedjeljka navečer, Vujačić je kazao da će, prema njegovu mišljenju, njegov branjenik tu boraviti do "srijede ili četvrtka".

"Imam dosta razloga tvrditi da se izručenje neće dogoditi u ponedjeljak", rekao je Vujačić.

Glasnogovornica Okružnog suda Ivana Ramić rekla je novinarima da će se u ponedjeljak ujutro znati je li na rješenje o ispunjenosti uvjeta za Karadžićevo izručenje Haškom sudu stigla ikakva žalba, te da je važno samo to je li ona upućena do petka u ponoć.

Izvanraspravno vijeće Specijalnog suda, nakon prijema žalbe, o njoj mora odlučiti najkasnije u roku od tri dana, a konačno rješenje o izručenju potpisuje Ministarstvo pravosuđa Srbije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene