Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačane napetosti

Trump poslao upozorenje Iranu: ''Ništa nije isključeno''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak da ne isključuje niti jednu opciju kada se radi o Iranu, kojemu je u četvrtak već poslao upozorenje zbog nedavnog ispaljivanja rakete.

"Ništa nije isključeno", odgovorio je bez dodatnih pojašnjenja američki predsjednik Donald Trump novinaru na pitanje jesu li isključene vojne akcije.

Pročitajte i ovo Donald Trump Postupak se nastavlja Donald Trump kažnjen zbog nepoštivanja suda: Tipkao na svojoj društvenoj mreži i sad mora platiti paprenu kaznu Kasem Soleimani "Terorist broj jedan" Tko je bio Kasem Soleimani, iranski vođa u čiju je smrt upleten i Donald Trump?

Nekoliko sati ranije, novi republikanski predsjednik je u jutarnjem tweetu naglasio da je Iranu uputio "službeno upozorenje" nakon što je ta zemlja u nedjelju izvela raketno testiranje.

Njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost Michael Flynn je upotrijebio iste izraze i kritizirao "destabilizirajuće ponašanje" Irana na Bliskom istoku, ali je izbjegao odgovoriti koje mjere se razmatraju.

Teheran je u četvrtak američka upozorenja nazvao "neutemeljenima i provokativnima".

Pentagon je odbio komentirati Trumpovo upozorenje Iranu. "Nemam vam ništa za reći... Upućujem vas na Bijelu kuću oko objašnjenja izjava", rekao je novinarima glasnogovornik Pentagona Jeff Davis.

Napetosti između Teherana i Washingtona su se naglo pojačale nakon što je 20. siječnja Trump stupio na dužnost.

Osim Trumpove uredbe o imigraciji, neizvjesna je i sudbina nuklearnog sporazuma iz srpnja 2015. kojemu se novi američki predsjednik protivi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene