Američki predsjednik Donald Trump ponovo je izazvao zgražanje na društvenim mrežama objavivši tvit kojim se izruguje strastvenom govoru 16-klimatske aktivistice Grete Thunberg na UN-ovu klimatskom samitu.

Galerija


Greta Thunberg u emotivnom je nastupu optužila svjetske čelnike da su izdali njezin naraštaj time što ne poduzimaju dovoljno u borbi protiv klimatskih promjena. Riječi "kako se usuđujete" ponovila je četiri puta. "Svojim praznim riječima ukrali ste moje snove i moje djetinjstvo", kazala je. "A ja čak pripadam među one sretnije, drugdje ljudi pate i umiru."

Vezani članci Kuće uz Neretvu (Foto: Dnevnik.hr) Klimatske promjene prijete i Hrvatskoj! Podigne li se razina mora, ovi krajevi bit će prvi na udaru: „Morat ćemo se vratiti u brda" Klimatska aktivistica Greta Thunberg (Foto: AFP) Aktivistica za klimu Greta Thunberg planira prekinuti školovanje na godinu dana

Trump je odlučio odgovoriti ''trolanjem''. "Čini se kao sretna, mlada djevojka koja se raduje sjajnoj budućnosti. To je tako lijepo vidjeti", napisao je Trump na Twitteru uz snimku njezina govora.

U tri sata na to je dobio 16.000 odgovora, većinom negativnih. "Donald Trump podbada nedužnu, mladu djevojku. To je apsolutno odvratno", napisao je jedan korisnik.

Thunberg i Trump zatekli su se nakratko u istom prostoru kada je on dolazio na klimatski summit. Američki predsjednik prošao je pokraj nje sa svojom pratnjom, a ona ga je gledala nemilim pogledom..

Thunberg je svojim aktivizmom postala globalno lice mladih u borbi protiv klimatskih promjena. (Hina)