Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Apsolutno odvratno''

Trump ponovno zgrozio društvene mreže: Na emotivan govor 16-godišnje Grete odgovorio – trolanjem

Donald Trump (Foto: AFP) - 2
Donald Trump (Foto: AFP) - 2 Afp
Aktualno Galerija Donald Trump (Foto: AFP) Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp Donald Trump (Foto: AFP) - 2 Donald Trump (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp +0 Greta Thunberg (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Američki predsjednik Donald Trump ponovo je izazvao zgražanje na društvenim mrežama objavivši tvit kojim se izruguje strastvenom govoru 16-klimatske aktivistice Grete Thunberg na UN-ovu klimatskom samitu.

Greta Thunberg u emotivnom je nastupu optužila svjetske čelnike da su izdali njezin naraštaj time što ne poduzimaju dovoljno u borbi protiv klimatskih promjena. Riječi "kako se usuđujete" ponovila je četiri puta. "Svojim praznim riječima ukrali ste moje snove i moje djetinjstvo", kazala je. "A ja čak pripadam među one sretnije, drugdje ljudi pate i umiru."

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiže velika promjena vremena, no prije nje mogli bi pasti travanjski rekordi Kuće uz Neretvu (Foto: Dnevnik.hr) Promjena je sve bliža Klimatske promjene prijete i Hrvatskoj! Podigne li se razina mora, ovi krajevi bit će prvi na udaru: „Morat ćemo se vratiti u brda"

Trump je odlučio odgovoriti ''trolanjem''. "Čini se kao sretna, mlada djevojka koja se raduje sjajnoj budućnosti. To je tako lijepo vidjeti", napisao je Trump na Twitteru uz snimku njezina govora.

U tri sata na to je dobio 16.000 odgovora, većinom negativnih. "Donald Trump podbada nedužnu, mladu djevojku. To je apsolutno odvratno", napisao je jedan korisnik.

Thunberg i Trump zatekli su se nakratko u istom prostoru kada je on dolazio na klimatski summit. Američki predsjednik prošao je pokraj nje sa svojom pratnjom, a ona ga je gledala nemilim pogledom..

Thunberg je svojim aktivizmom postala globalno lice mladih u borbi protiv klimatskih promjena. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene