Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljeno suđenje

Što znači misteriozan detalj na Trumpovoj ruci?

Donald Trump - 2
Donald Trump - 2 Afp
Aktualno Galerija Donald Trump - 2 Donald Trump - 2 Foto: Afp Donald Trump - 4 Donald Trump - 4 Foto: Afp Donald Trump - 1 Donald Trump - 1 Foto: Afp +0 Donald Trump - 3 Galerija 1/4 >>
Bivši 77-godišnji predsjednik ponovno izlazi pred sud u slučaju zbog klevete za što ga optužuje Elizabeth Jean Carroll (80), spisateljica koja je 2023. uspjela izboriti da ga se proglasi krivim za seksualni napad 1990-ih.

Nakon prvog trijumfa u Iowi i energičnog nastupa u New Hampshireu u kampanji za republikansku predsjedničku nominaciju, Donald Trump danas nastavlja pravosudnu bitku pred sudom u New Yorku.

Bivši 77-godišnji predsjednik ponovno izlazi pred sud u slučaju zbog klevete za što ga optužuje Elizabeth Jean Carroll (80), spisateljica koja je 2023. uspjela izboriti da ga se proglasi krivim za seksualni napad 1990-ih.

Pročitajte i ovo Adir Tahar Pronašli je u zamrzivaču Hamasovci unakazili mladog IDF-ovog narednika i pokušali prodati njegovu glavu: "To je ludo barbarsko nasilje"

Trump je snimljen kako napušta Trump Tower, a kad je mahnuo prema fotoreporterima na njegovoj ruci bili su vidljivi crveni tragovi nalik ozljedama.

Donald Trump - 2 Donald Trump - 1 Foto: Afp

Budući da je prva porota utvrdila da je Trump seksualno zlostavljao Carroll 1990-ih, a zatim ju je oklevetao 2022., novo suđenje tiče se samo njenih nekih drugih primjedbi koje je on počinio dok je bio predsjednik.

Carroll tvrdi da je izgubila milijune čitatelja i svoj dugogodišnji angažman u časopisu Elle, gdje je njezina kolumna sa savjetima 'Pitaj E. Jean' trajala više od četvrt stoljeća, zbog svojih optužbi i Trumpove reakcije na njih. Isto tako tvrdi da su joj Trumpove pristaše prijetile. 

Donald Trump - 2 Donald Trump - 4 Foto: Afp

Trump tvrdi da se između njega i Carroll nikada ništa nije dogodilo, dapače da je nikada nije ni upoznao. Postoji fotografija sa zabave iz 1987. na kojoj su oni i njihovi tadašnji supružnici, ali Trump kaže da je to bio usputni pozdrav koji se 'ne računa', piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Tenzije na Bliskom istoku, ilustracija Velika analiza Rat bi se mogao proširiti na cijeli svijet? "Eskalacija se može spriječiti samo na jedan način"

Trump nije prisustvovao prethodnom suđenju u ovom slučaju prošlog svibnja, kada je porota utvrdila da je seksualno zlostavljao i klevetao Carroll te odredila odštetu od 5 milijuna dolara. Porota je međutim rekla da Carroll nije dokazala svoju tvrdnju da ju je Trump silovao.

Carroll sada traži 10 milijuna dolara odštete uz još milijune kaznene odštete.

Donald Trump - 2 Donald Trump - 3 Foto: Afp

Trump će se zatim tijekom dana vratiti u New Hampshire, koji je već posjetio u utorak, kako bi nastavio kampanju za republikanske predizbore 23. siječnja.

"Rano ujutro (u srijedu) idem na Bidenov lov na vještice. A zatim ću se poslijepodne vratiti ovamo, održat ćemo govore i osvojiti glasove", rekao je Trump u utorak pred pristašama u Atkinsonu, u New Hampshireu.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na A2 Zagreb-Macelj 1 - 14 Vozilo uništeno FOTO/VIDEO U užasnoj nesreći poginuo mladić (21): Vozio je čak 230 km na sat

Trump je divovskim korakom krenuo prema obračunu s Joeom Bidenom za Bijelu kuću u studenom, osvojivši u Iowi 98 od 99 izbornih okruga.

Osvojio je 51 posto glasova, sigurno pretekavši guvernera Floride Rona DeSantisa i bivšu američku veleposlanicu pri UN-u Nikki Haley.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene