Američki predsjednik Donald Trump i ruski predsjednik Vladimir Putin (Foto: AFP)
Američki predsjednik Donald Trump i ruski predsjednik Vladimir Putin (Foto: AFP)

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastat će se nakratko s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom na marginama obilježavanja stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata u Parizu, priopćili su u utorak iz Kremlja, a američki dužnosnici potvrdili su mogućnost susreta.


Oba će lidera sudjelovati na komemoraciji stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata u nedjelju u Parizu, a tijekom svog susreta dotaknut će pitanje mogućeg kasnijeg bilateralnog susreta, objasnio je glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov.

Vezani članci Migranti u SAD-u (Foto: AFP) Američki sud odlučio: Djeca migranti imaju pravo na hranu, vodu, sapun i zubnu pastu Vibor Vlainić donosi detalje o izborima u SAD-u (Foto: Dnevnik.hr) Ususret predsjedničkim izborima u najmoćnijoj zemlji Zapada: Evo koga se sve Trump treba bojati

Iz Washingtona su američki dužnosnici rekli kako će Trump održati kratki sastanak s Putinom te kako će se pravi sastanak održati koncem mjeseca u Argentini u sklopu sastanka na vrhu skupine G20.

Trump je u ponedjeljak kazao kako nije siguran hoće li se sastajati s Putinom u Parizu. "Nisam siguran hoćemo li imati sastanak u Parizu. Vjerojatno ne", izjavio je tada.

Putin i Trump nisu se sastali uživo od bilateralnog susreta u srpnju u Helsinkiju, nakon kojeg je američki predsjednik prozivan za dodvoravanje Kremlju.

John Bolton, Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost, rekao je prošlog mjeseca kako će susret u Parizu biti kratak i općenit te kako će na njemu dva lidera razgovarati o tome hoće li Putin prihvatiti američki poziv za posjet Washingtonu. (Hina)