Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Dulji i konkretni sastanci''

Putin i Trump razgovarat će u Argentini na samitu G20

Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP)
Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov američki kolega Donald Trump održat će za mjesec dana duži sastanak na marginama samita skupine G20, priopćili su iz Kremlja u petak.

Sastanak dvojice predsjednika 11. studenoga u Parizu u sklopu komemoriranja završetka Prvog svjetskog rata bit će kratak, rekao je Jurij Ušakov, kremaljski dužnosnik.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Uprava u rasulu Putin sazvao izvanredni sastanak zbog katastrofe koja prijeti jednoj regiji: Šokirao se kada je saznao da nekoliko mjeseci ne zna pravo stanje Joe Biden Predsjendički izbori Biden podbadao Trumpa: "Natječem se protiv šestogodišnjaka"

Putin i Trump nisu se sastali uživo još od srpnja i bilateralnog samita u Helsinkiju koji je izazvao negodovanje u Sjedinjenim Državama gdje su kritičari prozvali Tumpa zbog dodvoravanja Kremlju.

Na pitanje koliko očekuje da će potrajati sastanak u Parizu, Ušakov je novinarima odgovorio da će sastanak biti kratak. Za razgovore na marginama samita G20 u Argentini, 30. studenog i 1. prosinca, kazao je da će biti "dulji i konkretniji".

Bijela kuća zasad nije imala komentara. Putin i Trump prvi put su se susreli u srpnju 2017., na rubu sastanka na vrhu G20 u Hamburgu u Njemačkoj.

Odnosi Moskve i Washingtona na najnižoj su razini od kraja hladnog rata zbog razlika prema ratu u Siriji, sukoba u Ukrajini i optužba Washingtona da se Rusija upletala u američke predsjedničke izbore 2016., što Rusija odbacuje.

Novi izvor trvenja je Trumpovo najavljeno povlačenje iz 30 godina starog sporazuma s Rusijom kojim se zabranjuje cijeli niz nuklearnog i konvencionalnog oružja, uz obrazloženje da ga Rusija godinama krši.

Američki nacionalni savjetnik za sigurnost John Bolton rekao je ovog tjedna nakon posjeta Moskvi kako je Bijela kuća formalno pozvala Putina u posjet sljedeće godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene