Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prihvatio poziv?

Bijela kuća pozvala Vladimira Putina u Washington

Donald Trump i Vladimir Putin (Foto: AFP)
Donald Trump i Vladimir Putin (Foto: AFP) Foto: Afp
Bijela kuća pozvala je ruskog predsjednika Vladimira Putina u Washington, rekao je američki savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton u petak.

Putin i Trump sastali su se nekoliko puta na marginama multilateralnih skupova, no imali su samo jedan bilateralni summit, u finskome glavnom gradu u srpnju. "Pozvali smo predsjednika Putina u Washington", rekao je Bolton. Zasad se ne zna je li Putin prihvatio poziv.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Slika nije dostupna NAKON PUTINOVA POTEZA Stigao i odgovor Bijele kuće: Odrezat će sankcije odmetnutim ukrajinskim regijama - "Uskoro ćemo objaviti i dodatne mjere"

Nakon sastanka u Helsinkiju Trumpovi su kritičari, pa čak i članovi njegove stranke, rekli da američki predsjednik nije bio dorastao Putinu. Tema Putinova posjeta SAD-u puna je naboja jer američke obavještajne agencije optužuju Rusiju da se miješala u predsjedničke izbore 2016. kako bi pomogla Trumpu da pobijedi.

Rusija je nijekala da se na bilo koji način miješala u izbore. Trump je rekao da je u američkom interesu da se s Putinom uspostavi odnos koji dobro funkcionira. Trump i Putin planiraju održati bilateralni sastanak na rubu događaja u Parizu 11. studenoga u povodu obilježavanja obljetnice završetka Prvoga svjetskog rata. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene