Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradnja plinovoda

Dok se BiH bori s nezapamćenom katastrofom, Dodik otišao u Rusiju zbog 'Južnog toka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sankt Petersburgu, gdje je otputovao u srijedu kako bi sudjelovao na gospodarskom forumu, Dodik je rekao kako je upravo gradnja plinovoda bila glavna tema razgovora što ih je tamo vodio.

Ekipe civilne zaštite ni u četvrtak nisu uspjele normalizirati stanje u Doboju i Bosanskom Šamcu, dva grada u Bosni i Hercegovini koji teritorijalno pripadaju Republici Srpskoj a uz Maglaj u Federaciji BiH najteže su nastradali u višednevnim poplavama, no to entitetskog predsjednika Milorada Dodika nije spriječilo da otputuje na tri dana u Rusiji i tamo pregovara o gradnji plinovoda "Južni tok".

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Nametnuli mu sankcije 2017. SAD upozorile Dodika: "Griješi ako misli da ćemo stajati po strani dok on provodi secesionističku agendu" Milorad Dodik Otkazana još jedna rasprava Dodik vrijeđao tužitelje i strance: "Vi niste nikakvi pravnici, već obične ništarije"

NATO će pomoći BiH u saniranju posljedica poplava

U Sankt Petersburgu gdje je otputovao u srijedu kako bi sudjelovao na gospodarskom forumu Dodik je u izjavi za televiziju Republike Srpske (RT RS) kazao kako je upravo gradnja plinovoda kojega Europska unija smatra spornim projektom bila glavna tema razgovora što ih je tamo vodio.

Kazao je kako će RS inzistirati na priključenju na "Južni tok" iako o tome unutar BiH nema suglasnosti jer Federacija BiH cijeni kako bi bilo važnije plinskom mrežom povezati se s Hrvatskom nego uz već postojeći praviti još jedan plinovod namijenjen isključivo dobavi plina iz Rusije.

FOTO Ekološka katastrofa u Doboju: Tone smeća i šute završile u rijeci

Dodik je u Sankt Petersburgu uspio razgovarati s Aleksandrom Medvedevim, potpredsjednikom "Gazproma" koji i gradi "Južni tok" no najavio je kako će se u petak sastati i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i tada od njega tražiti pomoć za suočavanje s posljedicama poplava.

'Rusija zna šta je Republika Srpska i sve što dolazi od Srpske dobro primjećuje i ne odustaje od pomoći', ustvrdio je Dodik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene