Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gomilanje ruske vojske na granici

Dnevnik Nove TV o situaciji u Ukrajini: Nitko ne vjeruje da će do napada doći, ali počele su se spominjati evakuacijske rute iz gradova

Sjedinjene Države najavile su da će poslati dodatnih 3000 vojnika na istok Europe. Isto je prije nekoliko dana najavila i Velika Britanija. Zapad sa strepnjom prati događaje oko Ukrajine, oko koje se već tjednima gomila vojska. Uskoro počinje i ruska vojna vježba na granici Ukrajine. Raste li zabrinutost zbog toga istražio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

"U Ukrajini se gotovo više ne spominje gomilanje ruske vojske na granici", javlja reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo. 

"Ukrajinci žive normalnim, svakodnevnim životom i nitko ne vjeruje da će do napada doći. No pravi psihološki rat vlada na društvenim mrežama gdje svaka objava uzrokuje svojevrsnu vrstu panike. Tako se danas počela spominjati evakuacijska ruta iz Kijeva kojom bi stanovništvo trebalo napustiti grad u slučaju napada. Te rute se spominju i za ostale gradove diljem Ukrajine što uzrokuje paniku, strah i nesigurnost kod stanovništva.

Ukrajinska policija u utorak je uhitila nekoliko desetaka ljudi, koje se sumnjiči da su htjeli organizirati mirne prosvjede u nekoliko gradova, koji bi potom prerasli u nasilje. Policija je uspjela spriječiti organizaciju tih prosvjeda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna potvrdili iz bijele kuće Strah je sve veći: SAD šalje oko 2000 vojnika u Europu zbog moguće invazije Rusije na Ukrajinu

Pročitajte i ovo Panorama središta Moskve (Foto: AFP) SVIJET NA RUBU Previranja među silama: Je li NATO "izdao" Rusiju šireći se na istok?

Ukrajinu je jučer posjetio britanski premijer Johnson, sutra stiže turski predsjednik Erdogan. Postavlja se pitanje hoće li to pridonijeti smirivanju napetosti i pronalasku mirnog rješenja?

Britanski premijer jučer je stigao kako bi pružio podršku no njegove izjave nisu smirile napetosti. On je otvoreno rekao da Rusija drži pištolj uz glavu Ukrajine, tvrdeći pritom da ne preuveličava ruske prijetnje. S druge pak strane, turski predsjednik stiže s jasnom mirotvornom misijom. Već ranije je rekao da napad Rusije ne bi bio mudar ni za koga i izrazio želju da posreduje u pregovorima", javlja Čorkalo. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene