Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Europi

Nove jezive prijetnje Medvedeva: ''Odgovor može biti samo potpuno uništenje''

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev
Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev Foto: Afp
Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti i bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev opetovao je poruku u kojoj najavljuje masovno uništenje ukrajinskog osoblja i vojne opreme.

Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti i bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev oglasio se opet na Telegramu i komentirao izjave Kijeva o potrebi novih isporuka oružja te namjeri vraćanja Krima.

"Što je to? Kontradiktorni mrak drogom prožete savjesti? Delirij neizvjesnosti? Pritisak na svoje pokrovitelje? Opća ustrajna paranoja? Bez sumnje, sve to zajedno", ustvrdio je Medvedev.

Odgovor mora biti sljedeći: "Masovno uništenje ljudstva i vojne opreme koju je neonacistički režim uključio u protuofenzivu, s maksimalnim vojnim porazom nanesenim ukrajinskim postrojbama. Potpuni poraz neprijatelja i konačno odbacivanje neonacističkog kijevskog režima s njegovom potpunom demilitarizacijom na cijelom ukrajinskom teritoriju. Odmazde prema ključnim osobama neonacističkog režima, bez obzira na mjesto njihove lokacije i rok zastare", pobrojao je Medvedev, piše ruska novinska agencija TASS.

''Kijevski pas nastavlja lajati'', dodao je bivši ruski predsjednik pa nabrojao nekoliko, kako smatra, kontradiktornih tvrdnji Kijeva koje drži pritiskom na saveznike.

''1. Dajte više oružja da bude manje žrtava.

2. Idemo vratiti Krim.

3. Bolje je podržati Ukrajinu sada kako ne bi povećali rizik od Trećeg svjestskog rata.

4. Rat može trajati desetljećima.''

Medvedev smatra da za te tvrdnje Ukrajine postoji odgovor u tri točke.

''Odgovor na to može biti samo:

1. Masovno uništavanje osoblja i vojne opreme koju je koristio nacistički režim tijekom protuofenzive, uz nanošenje maksimalnog vojnog poraza Oružanim snagama Ukrajine.

2. Potpuni poraz neprijatelja i konačno svrgavanje nacističkog režima u Kijevu uz njegovu potpunu demilitarizaciju.

3. Provođenje djela odmazde protiv ključnih osoba nacističkog režima, bez obzira na njihovu lokaciju i bez zastare.''

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Rat u Ukrajini Nova prijetnja Medvedeva: "To bi bio razlog da Rusija upotrijebi bilo koje oružje. Narasla je opasnost nuklearnog sukoba"

Pročitajte i ovo Požar na Krimu Rat u Europi VIDEO/FOTO Apokaliptične scene na Krimu: Plameni jezici i stup gustog dima iznad luke i grada nakon napada dronom

''U suprotnom se neće smiriti, narkomanske gluposti mogu prerasti u stvarnost i rat će se otegnuti još dugo. Našoj zemlji to ne treba'', poručio je Medvedev.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene