Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Ukrajini

Nova prijetnja Medvedeva: "To bi bio razlog da Rusija upotrijebi bilo koje oružje. Narasla je opasnost nuklearnog sukoba"

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev Foto: Afp
Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev poslao je novu poruku. Kako kaže, svaki ukrajinski pokušaj oko zauzimanja Krima bit će razlog da Rusija upotrijebi bilo koje oružje.

"Svaki ukrajinski pokušaj da zauzme poluotok Krim bio bi razlog za Rusiju da upotrijebi apsolutno bilo koje oružje protiv Kijeva kao odgovor", rekao je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u petak.

Govoreći o ratu, Medvedev je istaknuo da Rusija ne planira ući u izravan sukob s NATO-om i ponovio retoriku da je Kremlj zainteresiran za rješavanje ukrajinske krize razgovorima, piše Sky news.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Ti idioti, polumudraci..." Ruska poruka koja ledi krv u žilama: "Ako Njemačka uhiti Putina, sva ruska sredstva poletjet će za Bundestag. To je objava rata"

Ranije ovog tjedna, Medvedev, koji je trenutno zamjenik tajnika ruskog Vijeća sigurnosti, rekao je u obraćanju novinarima da su odnosi Rusije sa Zapadom dotakli dno u povijesti.

Upitan je li opasnost od nuklearnog sukoba smanjena, rekao je da je "narasla".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene