Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu slušali

Djevojku s autizmom 10 sati držali u ćeliji jer su mislili da je pijana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednu 17-godišnju djevojku s autizmom policija je privela i 10 sati držala u ćeliji misleći da je pijana.

U lipnju prošle godine 17-godišnja Melissa Jones prošla je kroz pakao, kako kaže njene majka. Melissa, koja inače boluje od autizma, s prijateljicom je jedne večeri otišla kupiti sok u obližnju trgovinu. Na blagajni ih je napala pijana mušterija koja se svađala s prodavačicom. Ubrzo je pozvana policija no do njihova dolaska alkoholoizirana žena je pobjegla, a Melissa je od straha počela plakati te je postala histerična.

Pročitajte i ovo Gužve zbog radnih dozvola Organizacija rada Danima se stvaraju velike gužve: Spavaju pred policijom, a svi žele samo jedno Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Policija je po dolasku automatski zaključila da je autistična djevojka pijana pa su je odveli u policijsku stanicu. Usprkos protestina Melissine majke koja je dotrčala u trgovinu i pokušavala policajcima objasniti da djevojka boluje od autizma te od poremećaja pozornosti, oni su je odveli, uzeli otiske prstiju i u ćeliji držali deset sati, unatoč tome što je pretragom krvi utvrđeno da nije ništa pila.

>> Uhićena jer je prijetila - samoj sebi!

Protiv nje je podignuta i optužnica zbog alkoholiziranosti i narušavanja javnog reda i mira, no prošli tjedan, tužiteljstvo je shvatilo kakvu su grešku napravili te su odbacili optužicu.

Melissina majka kaže kako djevojka otada prolazi kroz pakao. 'Ovo je imalo grozan utjecaj na nju posljednjih 8 mjeseci. Melissa zna bazično razlikovati dobro i zlo pa je činjenica da je uhićena zbog nečega što nije napravila bila za nju strašna', ispričala je Christine Evans, Melissina majka za Daily Mail.

Inače, mušterija koja je je napala nju i njenu prijateljicu privedena je, ali protiv nje nije podignuta optužnica zbog 'nedostarka dokaza'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene