Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Oboje smo plakali''

Nakon sedam godina nije više imao ni nadu, a onda je primio poziv: ''Tata, tata, jesi li to ti''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sedam godina zatočeništva, djevojke su uspjele pobjeći od skupine Boko Haram. Jedna se djevojka javila svome ocu, no od silnih emocija nisu mogli razgovarati. Čeka se službena potvrda koliko ih je uspjelo pobjeći.

Nekoliko djevojčica koje su bile zatočene u Nigeriji uspjele su pobjeći od zloglasne skupine Boko Haram koja ih je otela prije sedam godina. Halima Ali Maiyanga jedna je od više od sto mladih djevojaka koje se još uvijek smatraju nestalima. No, ona je uspjela nazvati svog oca i javiti mu da je živa i da je uspjela pobjeći.

''Pitala me, je li to moj tata? Je li to moj tata i počela je plakati. Plakala je toliko snažno da je više nisam mogao razumjeti. I ja sam plakao. Nisam se nadao da ću opet čuti njezin glas, rekao je otac Ali Maiyanga te dodao da je cijela obitelj je sretna i u kući je mnogo ljudi koji slave s njima njen povratak.

Nažalost, nije mogao normalno razgovarati s njom zbog emocija i vrlo kratkog poziva, ali nadu ulijeva pomoć nigerijske vojske koja pazi na djevojke. Još uvijek nema podataka koliko je djevojčica pobjeglo, prenosi CNN.

Militanti su 2014. godine u internatu u nigerijskom selu Chibok oteli 276 djevojaka te je taj incident privukao svjetsku pažnju i nastala je kampanja #BringBackOurGirls.

Pročitajte i ovo Zvonimir Trskot sabor bez kvoruma Troskot: "Kad je HDZ shvatio da je izgubio poslušnost HSLS-a išli su se skrivati iza bolesti gospodina Tuđmana. To je bešćutno"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cijeli niz pitanja Biden zabrinut oko postupanja ruske vlade s Navaljnim, pozvao Putina da ga oslobodi

Nekoliko je djevojaka uspjelo pobjeći odmah nakon otmice, a organizacija Boko Haram pustila je 21 djevojku nakon pregovora sa nigerijskom vladom 2016. godine. Zatim su još 82 djevojke oslobođene u glavnom gradu Abuja 2017. godine. Od tad, nije bilo nikakvih informacija što je s preostalih 112 mladih žena koje su otete.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene