Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Peruu

Šokantan slučaj! Djevojčica (11) ostala trudna nakon što ju je očuh zlostavljao. Pokušali su joj zabraniti pobačaj

Aktualno Galerija Prosvjed djevojčica i djevojaka u Peruu - 1 Prosvjed djevojčica i djevojaka u Peruu - 1 Foto: Večernje vijesti Nove TV Prosvjed djevojčica i djevojaka u Peruu - 2 Prosvjed djevojčica i djevojaka u Peruu - 2 Foto: Večernje vijesti Nove TV Prosvjed djevojčica i djevojaka u Peruu - 3 Prosvjed djevojčica i djevojaka u Peruu - 3 Foto: Večernje vijesti Nove TV +0 Djevojčice u Peruu Galerija 1/4 >>
Jedanaestogodišnjoj djevojčici iz Perua konačno je odobren pobačaj. Iza svega se krije stravičan slučaj obiteljskog zlostavljanja, a u priču se uključio čak i UN.

Djevojčicu, skrivenog identiteta, poznatu samo kao "Mila", od njezine sedme godine seksualno je zlostavljao očuh. Zatrudnjela je, a abortus joj je prvotno odbijen. A sada konačno - odobren.

"Dijete ne može odgajati drugo dijete, ona je praktički dijete, nije pripremljena ni fizički ni psihički i način na koji je zatrudnjela... ne. Slažem se s pobačajem", rekla je Erika Hilario.

Djevojčica je živjela u siromaštvu i na području u kojem se seksualno nasilje tolerira. Milino strašno iskustvo istaknulo je propuste države u zaštiti mladih žrtava seksualnog zlostavljanja.

Pročitajte i ovo Majka ubijenog grčkog navijača Ekskluzivno u Dnevniku Nove TV Pogledajte cijeli intervju majke preminulog navijača AEK-a: "Neka razmisli što je učinio mom sinu. Platit će cijenu za svoja djela"

"Sljedeće godine ministarstvo za žene imat će veći proračun za jačanje zaštite zlostavljanih djevojčica, djece i žena. Ne možemo dopustiti nasilje nad maloljetnicima u demokratskom društvu punom poštovanja", poručila je je predsjednica države Vian Dina Boluarte.

Vlasti tragaju za Milinim očuhom - uhićen je u srpnju, ali je kasnije pušten zbog nedostatka dokaza. Odluka suca da ga pusti na slobodu bila je naširoko kritizirana. Trenutačno nije poznato gdje se nalazi.

Pobačaj je odobren tek nakon pritisaka UN-a koji je pozvao peruansku državu da intervenira.

Pročitajte i ovo Bunar - 1 Za Dnevnik Nove TV Sin mještanina koji je pronašao tijelo bebe u bunaru: "Svi su užasnuti tim činom. On je bio van sebe"

"Procjenjujemo da na svaku trudnu djevojku koja dođe u bolnicu dolazi najmanje 10 djevojaka koje su žrtve seksualnog zlostavljanja", rekla je direktorica feminističkog NGO-a Promsex.

U prvoj polovici ove godine u Peruu je zabilježeno 14.500 seksualnih napada, od kojih je 70 posto uključivalo maloljetnike ispod 17 godina.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene