Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda se pojavi i Aung San Suu Kyi

Djelomični izbori raspisani za 1. travnja na Mianmaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelomični izbori u Mianmaru, na kojima bi prvi put mogla sudjelovati stranka oporbene čelnice Aung San Suu Kyi, održat će se 1. travnja, rekao je za agenciju France Presse dužnosnik mianmarske vlade.

Na tim izborima, koji se održavaju više od godinu dana nakon izbora u studenome 2010. koje je stranka Suu Kyi bojkotirala, treba se popuniti 48 mjesta u dvjema nacionalnim i u regionalnim skupštinama koja su ispražnjena nakon odlaska izaslanika na ministarske dužnosti. 'Djelomični izbori održat će se 1. travnja', rekao je taj dužnosnik, dodavši da se kandidati moraju registrirati između 16. i 31. siječnja.

Dobitnica Nobelove nagrade za mir najavila je u studenome da će se kandidirati na tim izborima. To će joj biti prva kandidatura na izborima u političkoj karijeri, jer je u vrijeme izbora 1990., na kojima je njezina Nacionalna liga za demokraciju (LND) uvjerljivo pobijedila, ali je vojna hunta odbila priznati rezultate, već bila u zatvoru.

LND, stranka u kojoj je provela cijelu političku karijeru, raspuštena je u svibnju 2010., pošto je najavila da će bojkotirati izbore u studenome iste godine, ali je vlada, kojoj je hunta u međuvremenu prepustila vlast u prosincu, dopustila da se ta stranka ponovno registrira. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osvojili 44 zastupnička mjesta Stranka San Suu Kyi proglasila pobjedu na djelomičnim izborima Slika nije dostupna Predizborna kampanja Na državnoj televizji: Suu Kyi pozvala je narod da se 'oslobodi straha'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene