Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubio kožu, nokte i kosu

Dječak popio lijek za bolove i umalo umro: 'Izgledalo je kao da ga je netko zapalio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad je 11-godišnjeg Calvina Locka iz Littleporta u Engleskoj uhvatila grlobolja, njegova majka mu je, ne oklijevajući, odmah dala lijek lijek protiv bolova i upala. Tada je sve krenulo po zlu.

Dječak je ubrzo završio na aparatima za održavanje života te je zbog izrazito jake alergijske reakcije završio na odjelu za opekline u bolnici. Sva njegova kosa i nokti su otpali, a kirurzi su morali odstraniti 65 posto njegove kože zbog nastalih opeklina izazvanih alergijskom reakcijom. Maleni Calvin proveo je čak tri tjedna u bolnici, a njegovi roditelji mislili su da će umrijeti, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije"

>> Azitromicin bi mogao povećati rizik od smrti

Calvina je 19. listopada uhvatila grlobolja pa mu je majka dala voćni sirup neurofen za djecu, nakon što je njegov pedijatar dijagnosticirao virusnu infekciju. Tjedan dana nakon prve dijagnoze, dječak se vratio liječniku s osipom po cijelom tijelu pa mu je pedijatar napravio novu dijagnozu - vodene kozice te mu propisao antibiotik.

Idućeg jutra, pojavile su se otekline i svrbež po čitavom tijelu dječaka te je on odmah prebačen u bolnicu u Cambridgeu. Liječnici u bolnici su samo potvrdili dijagnozu vodenih kozica, no u naredna 24 sata Calvin više nije mogao hodati, pričati, vidjeti, a jedva je i disao. Tada je zadržan na liječenju u bolnici.

Dali su mu infuziju, a medicinske sestre sanirale su preko 200 bolnih plikova po njegovom tijelu. Stanje se, međutim, samo pogoršavalo pa je dječak u konačnici završio na aparatima za održavanje života.

'Liječnici su 100 posto sigurni kako je lijek protiv bolova uzrokovao reakciju kod Calvina', rekla je njegova majka Robyn Moult. 'Težina alergijske reakcije bila je zastrašujuća. Doslovce je čitavo njegovo tijelo bilo u plikovima. Calvin je izgledao kako da ga je netko polio benzinom i zapalio. Stalno me pitao hoće li umrijeti', dodala je dječakova majka.

'Rekao je kako će nas vidjeti na drugom svijetu. Snimio je čak i oproštajne poruke za braću i sestre', ispričala je šokirana majka. Ipak, dječak je pokazao veliku volju za životom te je preživio najgore, no ožiljci na tijelu ostat će još neko vrijeme kao podsjetnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene