Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kakva nesebičnost!

Pljačkaši se obukli u dostavljače i 11-godišnjaku prislonili pištolj na čelo: Njegova dirljiva molba sve je ganula do suza

Nadzorna kamera snimila pljačkaše - 3
Nadzorna kamera snimila pljačkaše - 3 Foto: Facebook/Amo Verma
Kada je nasilna grupa pljačkaša upala u dom njegovih bake i djeda te mu na čelo prislonila pištolj, dječak (11) im je uputio dirljivu molbu. "Molim te, nemoj pucati..."

Nasilna grupa u srijedu usred bijela dana upala je u obiteljsku kuću u Walsallu, prijeteći dječaku i njegovoj baki i djedu u dobi od 70 godina. Jedanaestogodišnji dječak molio je pljačkaše: "Molim vas, nemojte pucati u mog djeda."

Policija West Midlandsa potvrdila je da policajci istražuju "tešku pljačku" naoružane skupine koja se dogodila malo nakon 12:30 sati u kući na Athlone Roadu u Park Hallu.

Pročitajte i ovo Ilustracija bilo je prekasno Svi su mislili da putnica spava, ali onda je uslijedilo šokantno otkriće

Dječakov ujak (36), koji je rekao da su ga također držali na nišanu kad je kasnije stigao u kuću, ispričao je za The Independent o dirljivoj molbi svog nećaka.

"Prvo su prijetili mom tati govoreći: 'Ustrijelit ćemo tvog unuka'. On je rekao: 'Nemoj!’ Pa su rekli: 'Onda ćemo te upucati.' A dječak je rekao: 'Molim te, nemoj pucati u mog djeda'."

Pročitajte i ovo Srušila se dizalica simbol nevremena "Prodao sam zlato koje sam imao i tako platio agenciji": Ispovijest radnika koji je preživio pad s dizalice u zagrebačkoj oluji

Pljačkaši su nasilno ušli u kuću nakon što se jedan od njih pretvarao da je dostavljač, rekao je 36-godišnjak, a raciju je snimila nadzorna kamera u obiteljskom domu.

"Sljedeće što znamo, pet ili šest mladića je ušlo u kuću i počelo terorizirati moje roditelje, a imali su pištolj uperen u glavu mog nećaka", rekao je, dodavši da je dječak došao kući iz škole jer se nije osjećao dobro.

Nadzorna kamera snimila pljačkaše - 3 Nadzorna kamera snimila pljačkaše - 2 (Foto: Facebook/Amo Verma)

"Rekli su da žele sav novac, zlato i nakit u kući ili će mom nećaku prosuti mozak. Rekli su mojim roditeljima da će djetetu ispaliti metak u glavu."

Kada je ujak, koji živi u blizini, stigao u kuću posjetiti roditelje, rekao je da su muškarci izašli iz kuće i opkolili ga.

Pročitajte i ovo Projekt e-Škole Pokrovitelj CARNET Digitalno zreliji: Što nam je sve donio projekt e-Škole i kako je olakšao nastavu nastavnicima i učenicima?

Pročitajte i ovo Ilustracija U zadnji čas Užas na groblju! Skoro sahranili živu ženu: Radnik je primijetio da još diše...

"Uperili su mi pištolj u prsa, pa u leđa i rekli: 'Ako želiš vidjeti svoje roditelje žive, tiho uđi unutra'."

Kad je ušao, rekao je da je vidio crne kabelske vezice razbacane po podu i bojao se da grupa planira vezati obitelj. 

Pljačkaši su pobjegli s nakitom, uključujući Rolex sat i dijamantni prsten, gotovinom i dva kompleta ključeva automobila. No, nisu uspjeli pokrenuti vozila jer je za oba bila potrebna šifra.

"Tada su se uspaničili i pobjegli u svim smjerovima pješice", rekao je ujak.

Trenutak bijega bande također je snimio videonadzor u obiteljskom domu. Policija je rekla da je upoznata sa snimkom koja je kružila društvenim mrežama i na kojoj se vidi "više muškaraca koji pokušavaju ukrasti Range Rover s prilaza prije nego što pobjegnu".

Mučni događaj razljutio je ujaka te se, rekao je, osjeća beznadno i u strahu je za svog nećaka i roditelje, koji su i dalje "potreseni". Članovi obitelji od racije gotovo stalno moraju boraviti s umirovljenicima, rekao je.

Nadzorna kamera snimila pljačkaše - 3 Nadzorna kamera snimila pljačkaše - 1 (Foto: Facebook/Amo Verma)

Ujak je rekao da je "vrlo uvjeren" da će prijestupnici biti uhvaćeni, a obitelj je ponudila nagradu oko 5700 eura svakome tko iznese informaciju koja bi dovela do njihovog hvatanja.

Dodao je da je obitelj od lokalne i nacionalne zajednice dobila ogromnu podršku koja im je izvor snage i utjehe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene