Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zabrinuti roditelji

Gradom se širi opasna bakterijska bolest: Vrtić izdao važno upozorenje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nekoliko je djece hospitalizirano nakon što su se zarazili hripavcem. Iz vrtića su upozorili roditelje što trebaju učiniti kako bi se izbjeglo veće širenje bolesti.

U Splitu je zabilježeno nekoliko slučajeva vrlo teške zarazne bakterijske bolesti - hripavca. Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ-a potvrđena je informacija s naglaskom da se radi o izoliranim obiteljskim slučajevima.

Ipak, s obzirom na to da je nekoliko oboljele djece bilo hospitalizirano u KBC-u Split u vrtićima su izdana upozorenja, a do jednog od njih došao je Dalmatinski portal.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Sevastopolju Glasna eksplozija VIDEO Pogođen stožer ruske mornarice na Krimu: "U tijeku je kibernetički napad bez presedana"

Zdravstvene djelatnice Dječjeg vrtića Grigor Vitez poručile su da se bolest pojavljuje među necijepljenom dojenčadi i malom djecom, ali da se mogu zaraziti i odrasli.

"U svrhu prevencije daljnjeg širenja bolesti, osobito u dolazećem zimskom periodu i u našoj ustanovi, ovim putem potičemo redovna cijepljenja dojenčadi i pozivanje/upućivanje male djece na planirana DTaP/dTap cijepljenja, kao i svih onih koji cjepivo nisu primili. Molimo roditelje da se jave izabranim pedijatrima ili obiteljskim liječnicima kako bismo zaustavili širenje bolesti te izbjegli epidemiju", rečeno je roditeljima.

Pročitajte više o uzrocima, simptomima i liječenju hripavca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene