Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na rubu mosta

Tinejdžer jednim jednostavnim pitanjem muškarcu spasio život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irski tinejdžer Jamie Harrington jednim je običnim pitanjem odvratio muškarca da počini samoubojstvo.

'Krenuo sam u trgovinu slatkiša kada vam vidio 30-ak godina starog muškarca kako sjedi na rubu mosta. Pomislio sam 'vau'. Zastao sam i pitao ga je li OK, a znao sam iz njegovog pogleda da nije. Nije ništa rekao, ali sam vidio kako mu kreću suze.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tko je Nicholas Rossi? Očajni pokušaji da izbjegne suđenje: Muškarac optužen za silovanja lažirao smrt, njegov novi plan je još biziarniji Gastarbajteri - 1 Srce vuče Oni su ipak odlučili vratiti se u Hrvatsku: "Situacija se promijenila. Prošla su vremena kad je poslodavac govorio ako nećeš ti, ima tko će"

Stajao sam pokraj njega neko vrijeme, a onda sam mu prišao i sjeo na stepenice, i na kraju je i on to isto učinio. Sjedili smo i pričali 45 minuta, o tome što mu se događa i zašto se tako osjećao... Nisam ga mogao ostaviti samog, ali morao sam ići, pa sam htio pozvati hitnu. Rekao sam mu da će mu oni pomoći da se osjeća bolje.

Ali on nije htio da ih zovem. 'Dobro sam, samo želim malo prošetati, bit ću OK', rekao mi je. Zamolio sam ga da mi dozvoli da pozovem pomoć jer neću moći spavati znajući da on šeta naokolo.

NIKADA NIJE SPOMINJAO SVOJ HEROJSKI ČIN Spasio tisuće ljudi od sigurne smrti

Pozvao sam ih i odvezli su ga u bolnicu. Uzeo sam njegov broj telefona da bismo ostali u kontaktu.

Prije tri mjeseca mi je javio da mu je žena trudna, dobit će dječaka i dat će mu ime po meni. Možete li vjerovati? Imenovat će dijete po meni!

Rekao mi je da je želio skočiti u trenutku kada sam mu prišao, a nekoliko riječi su mu spasile život. I dalje mu svakodnevno odzvanjaju u glavi. 'Jesi li ok?'

Ne razumijem baš kako su mu te riječi spasile život, ali rekao mi je: 'Zamisli kako bi bilo kada nitko to nikada ne bi pitao'', priča je to koju je Jamie ispričao za Humans of Dublin i koja je odmah odjeknula u javnosti pa je ugošćen u mnogim medijima, među kojima je i BBC.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene