Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U kolumbijskom bespuću

VIDEO: Djeca živjela u pećini i pričala svojim jezikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna kolumbijska obitelj zajedno sa svoje petero djece živjela je na 2600 metara nadmorske visine u pećini, poput divljaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagiralo i veleposlanstvo Smrtonosno upoznavanje uzelo osam života: I komičar pronađen mrtav, sve žrtve povezuje jedna stvar Mladić iza metalne ograde, ilustracija strašne sudbine Šokantna ispovijest 13-godišnjaka koji ubija za novac: "Većina male djece je gladna. Postaneš ovisan..."

Njihova pećina nalazi se u blizini sela Turmequé, udaljenog oko 300 kilometara od glavnog grada Kolumbije, Bogote. Spasioci, koji su poslani u tu pećinu u svibnju ove godine, tamo su zatekli petero djece, odnosno tromjesečnu bebu, jednogodišnje, petogodišnje, sedmogodišnje i osmogodišnje dijete, prenosi Globo.

>> 'Posljednji' pećinski ljudi

Zanimljivo je kako djeca nisu razumijela niti riječ španjolskog jezika, službenog u Kolumbiji, već su govorila vlastitim jezikom, a nakon što su prevezena u bolnicu, uhvatila ih je panika, jer nikad u životu nisu vidjela modernu tehnologiju, poput televizora, a nije im se svidio niti pribor za šišanje. Ukratko, ponašala su se u potpunosti divlje.

Otac tuži vlasti i dalje živi u pećini

'Kad smo ih našli, nismo znali jesu li dječaci ili djevojčice. Bili su divlji. Jedan me ugrizao kao životinja', ispričao je spasilac Alivio Garzon. Stanovnici spomenutog sela znali su za divlju obitelj koja je živjela u pećini nedaleko od sela, no nisu bili svjesni da su imali toliko potomstvo. 'Mislila sam da ih je samo dvoje. Nisu komunicirali ni sa kim, kao da žive u džungli', rekla je Eva Maria Contreras.

Kolumbijski mediji su prenijeli kako se radi o obitelji Rozales, koja je živjela u jezivim i nehigijenskim uvjetima, bez jastuka, deka i u potpunom smradu. Najviše čuđenja izazvala je činjenica kako otac obitelji nije neobrazovan, već je on nakon oduzimanja djece odmah angažirao odvjetnika i tužio vlasti. nastavio je sa suprugom živjeti u pećini. Djeca polako uče španjolski jezik a neka od njih čekaju posvajanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene