Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U mjestu Kostajnici u konjičkoj općini tijekom vikenda oštećeno je više obiteljskih kuća prognanih Hrvata o čemu je izviješćena policija u Konjicu, potvrđeno je u Hercegovačko-neretvanskom županijskom ministarstvu unutarnjih poslova.


To je četvrti put da se provaljuje u obiteljske kuće hrvatskih prognanika. S dviju kuća u vlasništvu obitelji Livaja i Jurić ukradena su vrata i prozori, uništen inventar, a kuće su ispreturane, naveli su iz policije.

Vezani članci SDA (Foto: AFP) Dokaz političkog inženjeringa? Izvor portala u BiH tvrdi da je SDA preusmjeravao glasove Komšiću Mostar uoči izbora (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Grad s posebnim statusom uoči izbora u BiH: ''Podjele u Mostaru izazivaju političari, a ne narod''

Na obiteljskoj kući u vlasništvu Joze Livaje i Anđe Zovko poskidana su sva vrata i prozori, prepiljene su cijevi na plantaži vinove loze. U kući su nepoznati počinitelji čupali i slavine, kablove iz zidova, električne instalacije.

U susjednoj obiteljskoj kući u vlasništvu Mire Livaje koja je obnovljena nakon rata odvaljena su ulazna vrata. Kako dodaju iz policije provalnici su polupali i ispreturali namještaj i inventar jednako kao i u obiteljskoj kući Luke Jurića.

Nakon prijave, policija je obavila očevid na mjestu događaja. (Hina)