Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Već četvrti put

Konjic: Devastirane kuće hrvatskih prognanika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mjestu Kostajnici u konjičkoj općini tijekom vikenda oštećeno je više obiteljskih kuća prognanih Hrvata o čemu je izviješćena policija u Konjicu, potvrđeno je u Hercegovačko-neretvanskom županijskom ministarstvu unutarnjih poslova.

To je četvrti put da se provaljuje u obiteljske kuće hrvatskih prognanika. S dviju kuća u vlasništvu obitelji Livaja i Jurić ukradena su vrata i prozori, uništen inventar, a kuće su ispreturane, naveli su iz policije.

Pročitajte i ovo SDA (Foto: AFP) REPOVI IZBORA Dokaz političkog inženjeringa? Izvor portala u BiH tvrdi da je SDA preusmjeravao glasove Komšiću Mostar uoči izbora (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Sve zanimljiviji brojnim gostima Grad s posebnim statusom uoči izbora u BiH: ''Podjele u Mostaru izazivaju političari, a ne narod''

Na obiteljskoj kući u vlasništvu Joze Livaje i Anđe Zovko poskidana su sva vrata i prozori, prepiljene su cijevi na plantaži vinove loze. U kući su nepoznati počinitelji čupali i slavine, kablove iz zidova, električne instalacije.

U susjednoj obiteljskoj kući u vlasništvu Mire Livaje koja je obnovljena nakon rata odvaljena su ulazna vrata. Kako dodaju iz policije provalnici su polupali i ispreturali namještaj i inventar jednako kao i u obiteljskoj kući Luke Jurića.

Nakon prijave, policija je obavila očevid na mjestu događaja. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene