Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obrana Ivana Johna Demjanjuka, kojem se u Muenchenu sudi za sudjelovanje u ubojstvu 27.000 zatočenika koncentracijskog logora Sobibora u Drugome svjetskom ratu, zatražila je u utorak, drugog dana procesa, prekid suđenja zbog bolesti optuženika.


'Moj klijent je unatoč smrtonosnoj bolesti nasilno doveden na suđenje u Njemačku', rekao je Demjanjukov odvjetnik Ulrich Busch i dodao kako je dovođenje njegova klijenta iz SAD-a u Njemačku 'nasilna deportacija'. Demjanjukov odvjetnik, osim toga, misli da su sve optužbe za koje se na suđenju u Muenchenu tereti njegov klijent već odbačene tijekom procesa protiv njega u Izraelu 1988.

Vezani članci Slika nije dostupna Nije dočekao početak suđenja: Umro najtraženiji osumnjičenik za nacističke zločine Slika nije dostupna Najtraženiji nacistički zločinac u kućnom pritvoru

>> Počelo suđenje nacističkom čuvaru Demjanjuku

'Time su pravne mogućnosti iskorištene, nikom se ne smije dva puta suditi za istu stvar', rekao je Busch. Demjanjuk je u Izraelu već bio osuđen na smrtnu kaznu, ali je nakon pet godina Ustavni sud u Jeruzalemu tu presudu poništio zbog moguće zamjene identiteta. Liječnici su prvog dana suđenja ustvrdili da Demjanjuk boluje od 'početnog stadija' raka koštane srži, ali nije na umoru. Istodobno su odredili da rasprava na dan može trajati 90 minuta. (Hina)

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju