Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deeskalacija u Ukrajini

Američki državni tajnik Rex Tillerson pozvao Rusiju da napravi prvi korak za mir na istoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki državni tajnik Rex Tillerson pozvao je u nedjelju Rusiju da "napravi prvi korak prema deeskalaciji" na istoku Ukrajine, u kojoj već tri godine traje pogibeljni sukob.

"Nužno je da Rusija učini prvi korak u korist deeskalacije stanja na istoku Ukrajine, posebice što se tiče prekida vatre i povlačenja vojne opreme", kazao je Tillerson tijekom prvog službenog posjeta Kijevu.

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije

"Pozivamo Rusiju da poštuje obveze preuzete u okviru mirovnih sporazuma iz Minska i iskoristi svoj utjecaj na separatiste", dodao je on nakon susreta s predsjednikom Petrom Porošenkom.

Više od 10.000 osoba, civila i vojnika iz oba tabora, poginulo je na istoku Ukrajine od izbijanja sukoba između snaga iz Kijeva i proruskih separatista 2014.

Kijev i Zapad optužuju Moskvu da vojno i financijski podupire separatiste što je Rusija uvijek opovrgavala. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene