Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovo na sudu

Danski monstrum koji je raskomadao novinarku na sudu traži manju kaznu

Suđenje Peteru Madsenu (Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / Scanpix / AFP)
Suđenje Peteru Madsenu (Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / Scanpix / AFP) Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / Scanpix / AFP
Danski izumitelj Peter Madsen trebao bi se pojaviti na sudu u srijedu u pokušaju da smanji kaznu doživotnog zatvora za jezivo ubojstvo švedske novinarke na svojoj podmornici.

Madsen (47) je negirao da je ubio novinarku Kim Wall ali je priznao da je raskomadao njezino tijelo i bacio u more u kolovozu 2017. Rekao je sudu da je Wall umrla od gušenja na palubi, do čega je došlo nesretnim slučajem.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno"

Žalbeni postupak počet će u srijedu na visokom sudu u Kopenhagenu, a saslušanja bi se trebala nastaviti 12. i 14. rujna.

Presuda se očekuje najranije 14. rujna.

Madsen je osuđen na doživotni zatvor u travnju, a u svibnju je zatražio smanjenje kazne.

U Danskoj doživotna kazna u prosjeku traje 15 godina. Osuđenik može tražiti da bude oslobođen nakon što je odslužio 12 godina.

Madsen je na suđenju rekao da je novinarka umrla nakon što su je pogodila vrata od podmornice, no kasnije je govorio da je umrla od gušenja.

Tužitelji su smatrali da je sve isplanirao unaprijed jer je pilu, nož, plastične vezice i utege ponio sa sobom na podmornicu.

Bili su uvjereni i da je gledao fetišističke filmove u kojima su žene zlostavljane, dekapitirane i žive spaljene jer su istražitelji takve filmove pronašli u njegovom računalu. Tvrdio je da nisu njegovi.

Tridesetogodišnja Wall, koja je pisala članak o Madsenu, posljednji put je videna večeri 10. kolovoza 2017. na njegov amaterskoj podmornici, pri njezinom izlasku iz kopenhaške luke.

Njezin torzo bez glave i drugi dijelovi tijela kasnije su pronađeni u zaljevu Koge u blizini danske prijestolnice. Madsen ih je pokušao zadržati ispod površine čeličnim cijevima.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene