Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVIO Daily Telegraph

Pada li vlada Velike Britanije? Idući tjedan glasanje o povjerenju Theresi May

Theresa May u Parlamentu (Foto: HO / PRU / AFP)
Theresa May u Parlamentu (Foto: HO / PRU / AFP) Foto: HO / PRU / AFP
Glasanje o povjerenju premijerki Theresi May održat će se sljedeći tjedan, objavljeno je u petak u Daily Telegraphu te je dodano da će se 48 pisama potrebnih da se pokrene glasanje o povjerenju sakupiti u petak tijekom dana.

Ranije je agencija Reuters javila, pozivajući se na jedan izvor koji naziva vjerodostojnim, da je 48 pisama konzervativnih zastupnika, koliko je potrebno da se pokrene glasanje o povjerenju, već skupljeno.

Pročitajte i ovo Theresa May najavila ostavku (Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP) Brexit na tapeti Proces u dvije faze: Počinje utrka za nasljednika Therese May Boris Johnson (Foto: AFP) Izlazak iz EU-a do 31. listopada? Johnson krenuo u kampanju za nasljednika May: ''Odgoda Brexita znači poraz''

Povjerenje premijerki stavlja se na kušnju ako to zatraži 15 posto zastupnika vladajuće stranke, odnosno u ovom slučaju njih 48.

Zahtjevi se podnose u obliku pisma tzv. odboru 1922, svojevrsnom klubu zastupnika konzervativaca u parlamentu. Vjerojatno će se glasanje o povjerenju održati u utorak, dodaje Daily Telegraph. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene