Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvoreno pismo

Ćuruvija: Pomozite da se razriješi ubojstvo mog brata Slavka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jovo Ćuvurija u otvorenom pismu izvjestitelju Europskog parlamenta za Srbiju traži razrješavanje ubojstva svoga brata Slavka.

'Molim Vas za pomoć, jer su i nakon 13 godina od ubojstva moga brata, Vlada Srbije, policijski i pravosudni organi Srbije potpuno pasivni, apsolutno nezainteresirani i bez ijednog pravog poteza ili suštinske reakcije u smjeru rješavanja i rasvjetljavanja ubojstva moga brata Slavka Ćuruvije. Molim Vas da izvršite pritisak na vlasti u Srbiji neka provedu temeljitu i ozbiljnu istragu i sve sudionike, poticatelje, pomagače, organizatore i ubojice u ovom zločinu izvedu pred lice pravde, naveo je Jovo Ćuruvija u otvorenom pismu izvjestitelju Europskog parlamenta za Srbiju Jelku Kacinu, javljaju mediji u Srbiji.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa

>> Hartmann napala Bildta u Sarajevu: 'Što ti radiš tu, pričao si da je Milošević dobar momak!'

Brat ubijenog vlasnika dnevnika Dnevni telegraf i tjednika Europljanin i velikog protivnika režima Slobodana Miloševića drži kako "iako su prikupljeni valjani dokazi o organizatorima, počiniteljima i suradnicima u ubojstvu Slavka Ćuruvije, ne pokreće se postupak, pa se stječe dojam kao da se čuva i prikriva netko od umiješanih u taj monstruozni zločin". Jovo Ćuruvija u pismu Kacinu, podsjeća kako je "tortura zlikovačkog režima Slobodana Miloševića počela 1998. godine donošenjem Zakona o informiranju, takozvanim Šešeljevim zakonom, u vrijeme ministrovanja Aleksandra Vučića, a pojačana nakon govora Slavka Ćuruvije pred Helsinškom komisijom, u Kongresu SAD, 10. prosinca 1998".

'Slavko Ćuruvija je bio oštar kritičar Miloševićevog režima u kojemu je današnji ministar policije Ivica Dačić bio glasnogovornik zločinca Miloševića', tvrdi Jovo Ćuruvija. Dodao je kako "na opće zgražavanje obitelji Ćuruvija i javnosti u Srbiji mnogi koji su sudjelovali u pripremi ubojstva Slavka Ćuruvije danas nalaze u državnim poduzećima i ustanovama, a neki od njih su i napredovali".Slavko Ćuruvija ubijen je u strogom centru Beograda na Uskrs, 11. travnja 1999. tijekom NATO bombardiranja Srbije, ali ubojstvo do danas nije razriješeno niti je itko odgovarao za taj zločin, podsjećaju mediji u Srbiji. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene