Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zašto si došao?'

Hartmann napala Bildta u Sarajevu: 'Što ti radiš tu, pričao si da je Milošević dobar momak!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Susrevši Carla Bildta danas u Sarajevu tijekom obilježavanja 20. godišnjice početka opsade glavnog grada BiH, Florence Hartmann žestoko ga je kritizirala.

'On nije trebao doći danas u Sarajevo. Pitala sam ga zašto je došao. Trebao je doći kada je nešto mogao učiniti. A onda kada je nešto mogao učiniti govorio je da je Milošević dobar momak, a to piše i u transkriptima. On ne zaslužuje danas biti ovdje', komentirala je Florence Hartmann, bivša novinarka i glasnogovornica i savjetnica za Balkan glavne tužiteljice Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Carle Del Ponte, tijekom današnjeg posjeta Sarajevu nakon što je susrela Carla Bildta bivšeg visokog predstavnika međunardone zajednice u BiH.

Pročitajte i ovo Ilustracija Brojne opasnosti Potresna svjedočanstva preživjelih koji su spas tražili na opasnoj ruti punoj neobilježenih grobova: "Ostavili su mene i moju mrtvu majku u pustinji" Općinski kazneni sud u Zagrebu Nasilje Stigla presuda: Djelatnik MORH-a udario izvanbračnu suprugu nakon čega je glavom lupila u štok

'On je svojom politikom kao predstavnik svoje države i EU nije ništa učinio da se uskrate muke Sarajeva i čitave Bosne. Zato smatram da mu tu nije mjesto', rekla je Hartmann.

'Ja sam slobodan građanin iz Europe i imam mu pravo to reći, a on ima pravo nastaviti biti tu. Pitala sam ga zašto je tu došao i rekla mu da on ne zaslužuje biti ovdje. Nije mi ništa odgovorio', kazala je Hartmann.

>> Sarajevo se praznim gledalištem prisjeća 11.541 žrtve opsade

Nakon verbalnog napada na Bildta, on se okrenuo i otišao, dok je Hartmann o ovom sukobu dala izjavu novinarima.

'Svi znanju da je diplomatska zajednica tolerirala tri duge krvave godine pokolja. Političari i sada šetaju ovdje i igraju svoje igre', rekao je Ed Vulliamy, poznati britanski novinar te dodao kako smatra da je Bildtovo prisustvo u Sarajevu drsko, osim ako se nije došao ispričati stanovnicima BiH. Dodao je još da smatra kako su žrtve umrle apsolutno ni za što. 'Kakav besmislen, besmislen pokolj', komentirao je Ed Vulliamy.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene