U posjet Srbiji u četvrtak stiže najmoćniji čovjek Rusije, predsjednik Vladimir Putin, po kojemu je u toj državi u jednom mjestu nazvana crkva. Upravo se zbog toga mještani nadaju da će im Putin uskoro doći u goste.

Galerija


Ime Vladimira Putina već nosi jedno selo, rakija, nekoliko kafića, a sada se i jedna crkva u Srbiji povezuje uz ruskog predsjednika. Iako se službeno ne zove po njemu, pod imenom "Putinova crkva" poznata je među građanima.

Vezani članci Vladimir Putin u Parizu (Foto: AFP) Uoči posjeta Srbiji širom Vojvodine polijepili naljepnice "Putin go home" Vladimir Putin u posjeti Srbiji (Foto: AFP) - 4 Ruski predsjednik Putin sletio u Beograd, dočekao ga Aleksandar Vučić

"Danas je ova crkva dobila nezvanično narodno ime, medijsko ime Putinova crkva zato što je Putin simbol jedne nove, uspravljene Rusije u kojoj su Srbi ponovno počeli vjerovati", rekao je Branko Simonović, inicijator gradnje crkve.

Crkva se još gradi, a mještani malenog mjesta Banstola pozvali su predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da zajedno s Putinom posjeti njihovo selo za nekoliko dana, kada ruski čelnik stiže u Srbiju.

14.01.2019.
Crkva u Srbiji poznata pod imenom Vladimira Putina (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Simonović tvrdi da nije čudno što se crkva naziva po jednom predsjedniku.

"Njega stavljaju na ženskim gaćicama, na zlatnim satovima, na mobitelima. Zašto ne bi jedna hram nosio njegovo ime?", rekao je Simonović.

Rakijom Putinovkom, u Putinovoj kavani, već dvije godine nazdravljaju mještani Putinova.

"Smatramo da je Putin donekle zaslužio da mu se na neki način odužimo za sve što čini za našu Srbiju, za naš narod", rekao je Milutin Petrušić iz Putinovog.

I dok dio građana Srbije vjeruje u bratske odnose dviju zemalja, te prevladava vjerovanje kako je Rusija i najveći saveznik i najveći investitor, podaci kažu kako najviše novca u susjednu zemlju ipak ulaže Zapad.