Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj je bolji položaj Hrvata

Čović potvrdio da je razgovarao s Amerikancima o preustroju Federacije BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović potvrdio je da je s američkim diplomatima razgovarao o inicijativi za preustroj Federacije BiH čiji bi cilj bio popravljanje položaja Hrvata u toj zemlji.

Čović je na konferenciji za novinare u Mostaru ustvrdio da američka administracija želi pomoći kako bi se Federacija BiH racionalnije uredila i pri tome Hrvati izjednačili u pravima s druga dva naroda. 'Mi smo spremni za rekonstrukciju Federacije BiH. Kada smo razgovarali s predstavnicima američke administracije, konkretno s američkim veleposlanikom u BiH, jasno smo rekli da kroz ove procese treba riješiti pitanje hrvatske jednakopravnosti', rekao je predsjednik HDZ-a BiH.

>> BiH: Potrebni posebni napori kako bi se suzbila korupcija

Po njegovim riječima, uspostava vlasti bez legitimnih hrvatskih predstavnika nakon posljednjih izbora u Federaciji BiH i u Predsjedništvu vodi zemlju prema njezinu rušenju. 'Mi (BiH) smo se doveli u takvu poziciju. Onaj tko ruši ulogu Hrvata, ruši samu BiH. Svi oni koji su glasovali za Komšića kao hrvatskog člana BiH Predsjedništva, radili na isključenju legitimnih hrvatskih stranaka iz vlasti, radili su izravno u tome pravcu', istaknuo je Čović.

On je na konferenciji za novinare u Mostaru optužio i Narodnu stranku Radom za boljitak (NSRzB) za masovnu kupovinu glasova uoči predstojećih općinskih izbora što će se u nedjelju održati u BiH očekujući da će ih kazniti birači, ali i policijska tijela, koja po njegovim navodima vode istragu oko izbornih zloporaba. ( Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Dragan Čović - 1 Potrebna dvotrećinska većina Čović nije optimističan: "Teško ćemo mi promijeniti i zarez u Ustavu s obzirom na odnose koje imamo na političkoj sceni"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene