Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Parlamentarni izbori

Clinton: SAD jako zabrinut zbog tijeka ruskih izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države 'veoma zabrinute zbog načina na koji su protekli' parlamentarni izbori u Rusiji.

'Veoma smo zabrinuti zbog tijeka izbora' na kojima je stranka Vladimira Putina osvojila apsolutnu većinu u donjem domu ruskog parlamenta, rekla je državna tjenica Hillary Clinton u Bonu na tiskovnoj konferenciji, spomenuvši izvješće OESS-a o nepravilnostima zabilježenim na tim izborima.

'Isto tako smo zabrinuti zbog informacija da su neovisni izborni promatrači bili uznemiravani i da su napadnute njihove internetske stranice', dodala je Clinton.

'Ruski narod, kao i svi narodi, ima pravo da se njegov glas čuje i da se njegova volja poštuje, što znači da zaslužuje slobodne, pravedne i jasne izbore kao i čelnike koji će biti odgovorni prema biračima', naglasila je Clinton.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Nevjerojatno Pogledajte koga je Rusija dodala na popis ekstremističkih i terorističkih organizacija Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

>> Putinova stranka dobila apsolutnu

I njemačka je vlada u ponedjeljak izrazila zabrinutost zbog navodnog kršenja izbornih pravila u Rusiji o kojima su izvijestili OESS-ovi promatrači. OESS je u ponedjeljak ujutro upozorio na 'česte nepravilnosti' u prebrojavanju glasačkih listića i na činjenicu da je u glasačkim kutijama bilo viška listića u odnosu na popise birača.

Stranka Jedinstvena Rusija Vladimira Putina pretrpjela je relativni neuspjeh na ruskim parlamentarnim izborima, ali je zadržala natpolovičnu većinu u Dumi (donjem domu parlamenta), po rezultatima objavljenim u ponedjeljak nakon spornih izbora.(Hina/AFP)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene