Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Članovi obitelji Osame bin Ladena koji su se nalazili s njim u kući za vrijeme američkog napada 'u dobrim su rukama i o njima se dobro skrbi', a nekima je pružena i odgovarajuća liječnička pomoć, izvijestilo je pakistansko ministarstvo vanjskih poslova.


'Pitali su nas o tomu gdje se sada nalaze članovi obitelji Osame bin Ladena. Svi su u dobrim rukama i u skladu sa zakonom o njima se dobro skrbi', stoji u priopćenju pakistanskog ministarstva vanjskih poslova, prenosi France presse.

Visoki dužnosnik pakistanske tajne službe, koji je želio ostati anoniman, u utorak je kazao kako je jedna od kćeri Osame bin Ladena tijekom ispitivanja potvrdila da je gledala kako joj ubijaju oca, prenosi Reuters. Također je rekao kako je djevojčica jedna od desetero članova obitelji i rodbine Al-Kaidina vođe koji se trenutačno nalaze u pritvoru na ispitivanju. Prema izjavi neimenovanog pakistanskog dužnosnika, djevojčica od 12 ili 13 godina jedna je od osoba koje su potvrdile informaciju o tomu da su Osamu bin Ladena ubili američki komandosi.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Amaterska snimka bin Ladenove vile nakon napada Slika nije dostupna Bin Laden je planirao novi napad na SAD na obljetnicu 11. rujna

>> 'Znam bin Ladenovog ubojicu i znam da o tome nikad neće progovoriti'

Jedna od Bin Ladenovih supruga i osmero djece bit će ispitano te potom vjerojatno prebačeno u zemlje iz kojih potječu, a ne u Sjedinjene Države, u skladu s pakistanskim zakonom, rekao je neimenovani dužnosnik. (Hina)