Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čile je priznao Palestinu kao 'slobodnu i neovisnu' državu, po uzoru na nekoliko drugih zemalja Latinske Amerike među kojima su i Argentina i Brazil, izjavio je šef čileanske diplomacije Alfredo Moreno.


'Čileanska vlada odlučila je danas priznati državu Palestinu kao slobodnu, neovisnu i suverenu', kazao je ministar vanjskih poslova u izjavi pročitanoj za tisak. U tekstu se ne spominje granična crta te države.

Vezani članci Iran predstavio novi dron Iran predstavio spektakularni high-tech dron, tvrde da ima domet čak 2000 km. Pogledajte kako su ga nazvali Stanje u Pojasu Gaze - 2 Pozadina sukoba: "Problem je što je Gaza najveći kavez na zemlji. Izrael radi eksperiment nad ljudskim bićima"

>> Palestinci će tražiti od Vijeća sigurnosti UN-a da im prizna državu

Šef diplomacije dodao je: 'To činimo u okviru rezolucija UN-a koje nam nude okvir prikladan za pregovore između zemalja, kako bi se riješili razni problemi'.

Najavio je, također, da će čileanski predsjednik Sebastian Pinera posjetiti Izrael i palestinska područja 4. i 5. ožujka.

U prosincu su Brazil, Argentina, Urugvaj, Bolivija i Ekvador priznali Palestinu kao 'slobodnu i neovisnu državu unutar granica iz 1967.', to jest prije izraelsko-arapskog rata i izraelske okupacije Pojasa Gaze i Zapadne obale.

Meksiko, Peru i Nikaragva također su objavili da razmatraju priznanje Palestine. (Hina)