Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U okviru rezolucija UN-a

Čile priznao Palestinu kao 'slobodnu i neovisnu državu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čile je priznao Palestinu kao 'slobodnu i neovisnu' državu, po uzoru na nekoliko drugih zemalja Latinske Amerike među kojima su i Argentina i Brazil, izjavio je šef čileanske diplomacije Alfredo Moreno.

'Čileanska vlada odlučila je danas priznati državu Palestinu kao slobodnu, neovisnu i suverenu', kazao je ministar vanjskih poslova u izjavi pročitanoj za tisak. U tekstu se ne spominje granična crta te države.

Pročitajte i ovo Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti" Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno"

>> Palestinci će tražiti od Vijeća sigurnosti UN-a da im prizna državu

Šef diplomacije dodao je: 'To činimo u okviru rezolucija UN-a koje nam nude okvir prikladan za pregovore između zemalja, kako bi se riješili razni problemi'.

Najavio je, također, da će čileanski predsjednik Sebastian Pinera posjetiti Izrael i palestinska područja 4. i 5. ožujka.

U prosincu su Brazil, Argentina, Urugvaj, Bolivija i Ekvador priznali Palestinu kao 'slobodnu i neovisnu državu unutar granica iz 1967.', to jest prije izraelsko-arapskog rata i izraelske okupacije Pojasa Gaze i Zapadne obale.

Meksiko, Peru i Nikaragva također su objavili da razmatraju priznanje Palestine. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene