Velika oluja pogodila je Grčku. Ciklon Janos poharao je zemlju i ostavio veliku štetu, ali životi nisu ugroženi.


Zamjenik ministra za civilnu zaštitu naglasio je da su idući sati vrlo kritični. U idućem se razdoblju očekuju se vremenski fenomeni i obilne kiše.

Vezani članci Plaža Uživali su na plaži, a onda se vrijeme naglo promijenilo, jedva su uspjeli skupiti stvari Nevrijeme, ilustracija Grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo Dalmatinsku zagoru, u Sinju potopljene ulice

Izvijestio je da su zbog takozvane hibridne oluje stanovnici nekih predjela ostali bez struje. Očekuje se da će se ciklon zadržati na tom dijelu Grčke do kraja dana, a nakon toga bi trebao nastaviti južnije.

 

 

U tijeku je formiranje i nove fronte koja bi poslijepodne mogla pogoditi središnji dio zemlje. Udari vjetra bili su do 90 km/h, pa je porasla razina mora, što je dovelo do poplava.

''Situacija je vrlo ozbiljna'', rekao je novinarima gradonačelnik Itake Dionisis Stanicas. Naveo je da je velika šteta u prometu, a poplavljene su trgovine i kuće. Na više je mjesta iščupano drveće, a diljem otoka građani su ostali bez struje. Zatražio je od sugrađana da izbjegavaju putovanja. Ozlijeđenih zasad nema.