Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

formira se nova fronta

Kaos u Grčkoj! Ciklona pogodila zemlju, oluja uzrokovala poplave: ''Idući sati vrlo su kritični''

Velika oluja pogodila je Grčku. Ciklon Janos poharao je zemlju i ostavio veliku štetu, ali životi nisu ugroženi.

Zamjenik ministra za civilnu zaštitu naglasio je da su idući sati vrlo kritični. U idućem se razdoblju očekuju se vremenski fenomeni i obilne kiše.

Pročitajte i ovo Poplava u Los Angelesu - 1 Vremenski fenomen Snažna oluja pogodila Kaliforniju: Atmosferska rijeka ubila više ljudi Oluja Upozorenje VIDEO Pineapple Express pogodio Kaliforniju: Sve je potopljeno, a najgore tek dolazi: "Ovo bi mogla biti povijesna oluja"

Izvijestio je da su zbog takozvane hibridne oluje stanovnici nekih predjela ostali bez struje. Očekuje se da će se ciklon zadržati na tom dijelu Grčke do kraja dana, a nakon toga bi trebao nastaviti južnije.

 

 

U tijeku je formiranje i nove fronte koja bi poslijepodne mogla pogoditi središnji dio zemlje. Udari vjetra bili su do 90 km/h, pa je porasla razina mora, što je dovelo do poplava.

''Situacija je vrlo ozbiljna'', rekao je novinarima gradonačelnik Itake Dionisis Stanicas. Naveo je da je velika šteta u prometu, a poplavljene su trgovine i kuće. Na više je mjesta iščupano drveće, a diljem otoka građani su ostali bez struje. Zatražio je od sugrađana da izbjegavaju putovanja. Ozlijeđenih zasad nema.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene